szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kutatást egyévesre tervezik, az összes Magyarországon használt oltóanyagot vizsgálják.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Elkezdődött az oltások védőhatásának átfogó vizsgálata Magyarországon – jelentette be Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter az Életközelben című sorozat újabb részében.

A miniszter elmondta: minden forgalomban lévő koronavírus elleni vakcinát megvizsgálnak abból a szempontból, hogy az általa létrehozott immunitás két komponense az ellenanyagok, illetve a sejtek védekező képességét hogy alakítja, milyen időtartamra vonatkozik a védettség. A nagymintás vizsgálat egy évig tart, de már május végén fontos vizsgálati eredményekkel szolgálhat a további védekezés szempontjából.

Április végén derült ki, hogy 12 hónapos antitest-vizsgálatra keresnek olyan önkénteseket, akiket a kínai Sinopharm-féle vakcinával oltottak be. Utána jelezte az operatív törzs, hogy nem csak a Sinopharm hatékonyságát vizsgálják, hanem az összes Magyarországon alkalmazott oltóanyagra vonatkozóan indulnak kutatások.

Mégis indul egy országos vizsgálat a koronavírus elleni vakcinák hatékonyságáról

Reggel óta nem működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér orvosoknak, mentősöknek és patikusoknak szóló része sem. Ameddig nem áll vissza minden, az orvosok le sem tudják kérni a betegadatokat. Az operatív törzs szerint rendkívüli terheléses támadás történt.

Korábban a HVG is arról értesült, hogy egyetemi körökben már folynak vizsgálatok a Covid–19 elleni oltások eredményességéről, ám szigorúan zárt ajtók mögött, nyilatkozattételi tilalom alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!