Müller Cecília: 4-5 hét múlva emelkedhet a halálozások száma
Itthon

Müller Cecília: 4-5 hét múlva emelkedhet a halálozások száma

A halálozások száma akkor emelkedik meg, ha a fertőzöttek a magas kockázatú betegeknek adják át a vírust, ezért most még nagyobb mindenki felelőssége – mondta Müller Cecília. Arról is beszélt, nem kell mindenkinél tesztet végezni, aki úgy gondolja, hogy fertőzött.

Itthon

Bolygóközi pályán az első európai Mars-szonda

Bolygóközi pályára állt közép-európai idő szerint hétfő késő este az Európai Űrügynökség (ESA) első Mars-kutató szondája, a Mars Express –közölték az orosz űrhivatal, a Rosszaviakoszmosz illetékesei.

Itthon

Iraki misszió: a parlament megszavazta a magyar részvételt

Az Országgyűlés hétfői ülésén hozzájárult, hogy szállítási és humanitárius feladatok ellátására 300 – váltási időszakban 600 – fős magyar katonai kontingens utazzon Irakba a szükséges technikai eszközökkel, felszerelésekkel és fegyverzettel.

Itthon

Csökken Magyarország tőkevonzó-képessége

A tőkevonzásért folyó versenyben egyre inkább lemarad Magyarország. A tíz évvel ezelőtti hatodikról a világranglista 49. helyére csúszott vissza 1998-2000 között - állapítja meg hétfőn közzétett elemzésében az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet.

Itthon

Alkotmányosan átvilágítható újságírók, pártvezetők

Az Alkotmánybíróság döntése szerint nem alkotmányellenes, hogy az úgynevezett átvilágítási törvényt az Országgyűlés kiterjesztette egyes közbizalmi és közvélemény-formáló tisztségeket betöltő személyek ellenőrzésére is.

Itthon

Foci a javából

"Próbáltunk keresni egy másik bejáratot a klubházba, de azt egy biztonsági őr állta el. Kértem, engedjen be minket, értékes felszerelések vannak nálunk. A 'nem' válaszra csak annyit tudtam mondani, hogy akkor legalább szavatolja a biztonságunkat, ha már nem enged be az épületbe. – Miteket??? – kérdezett vissza. – Nem szavatolom én a te biztonságodat… ki vagyok én? Azért vannak a rendőrök… – tette hozzá." Túry Gergely, a HVG fotóriporterének helyszíni beszámolója a pénteki, botrányos véget ért Ferencváros-DVSC mérkőzésről.

Itthon

Labdarúgás: vizsgálat az Üllői úti botrány miatt, Tököli távozik a Fradiból

A magyar sport, ezen belül a labdarúgás képviselői, irányítói mélységesen elítélik a Borsodi Liga felsőházának pénteki, utolsó fordulójában történteket - az Üllői úton, valamint Siófokon lezajlott rendbontásokat. Gyurcsány Ferenc sportminiszter a belügyi tárcát irányító Lamperth Mónikával egyetértésben azt kezdeményezi, hogy a kormány indítson átfogó vizsgálatot a botrányos eseményekkel kapcsolatban. Közben Tököli Attila bejelentette, hogy távozik az FTC-től.

Itthon

Várszegi kontra Várszegi

Hatalmas meglepetésre a kevésbé esélyesnek tartott Várszegi-csapat, az MTK Hungária nyerte meg a magyar labdarúgó-bajnokságot az FTC előtt. Holott ez utóbbival Várszeginek nagyra törő tervei voltak: előkészítette a tőzsdei bevezetését, amelyet a Bajnokok Ligája-részvétel lett volna hivatott anyagilag is megalapozni, és a befektetők szemében is vonzóvá tenni. Változtat-e labdarúgó üzleti stratégiáján a Fotex-vezér?

Itthon

OAH: szervezési, vezetési és biztonsági hiányosságok a Paksi Atomerőműnél

A Paksi Atomerőmű Rt.-nek a fűtőelemek sérüléséről készített jelentése hiányos, az okokat egyoldalúan tárgyalja - állapítja meg egyebek között az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) elemzése. A hivatal szerint az áprilisi üzemzavart tervezési hiba és a biztonsági kultúrával kapcsolatos problémák okozták.

Itthon

Számvevőszéki feljelentés az MTV ellen

Több száz millió forintos jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt rendőrségi feljelentést tett az Állami Számvevőszék a Magyar Televíziónál (MTV) folytatott vizsgálódása nyomán - értesült az MTI; az ORFK-hoz még nem érkezett meg a feljelentés, s a tévé vezetése sem kapott hivatalos tájékoztatást.

Itthon

Feljelentést tett az egri kórház a romákról szóló hírek miatt

Az egri Markhot Ferenc Kórház igazgatója által elrendelt belső vizsgálat eredménye szerint nem alkalmaztak diszkriminációt az intézmény szülészeti osztályán a roma kismamákkal szemben; a kisebbségi ombudsman által indított vizsgálatnak még nincs eredménye. Az igazgató feljelentést tett jogsérelem miatt, az Egri Végvár Polgári Körök Egyesülete (EVPKE) szerint pedig csupán pozitív diszkrimináció éri a kórházban a romákat, ezért hisztériakeltésnek tartják a cigányok elkülönítéséről szóló híreket.

Itthon

Óvodásoktól eredt a Paksról terjesztett rémhír

Egy újságírónő fogalmazta meg azt a mobiltelefonon terjedő szöveges üzenetet, amely azt tartalmazta, hogy Pakson felrobbant az atomerőmű egyik részlege; az álhírről óvodások beszéltek, amit egy óvónő komolyan vett - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A hírek elterjedésére reagálva korábban a gazdasági miniszter és az erőmű is cáfolta, hogy "rendkívüli esemény" történt volna Pakson.

Itthon

Pótköltségvetést sürget az MDF

Miközben az államháztartás és a költségvetés egyértelműen rossz helyzetben van, a kormány gazdaságpolitikáját a tétlenség és a csodavárás jellemzi - hangoztatták a Magyar Demokrata Fórum (MDF) gazdasági szakértői csütörtöki budapesti sajtótájékoztatójukon, ahol azt a következtetést vonták le, pótköltségvetésre van szükség.

Itthon

A Fidesz nem támogatja a kedvezménytörvény módosítását

A Fidesz nem támogatja a kedvezménytörvény módosítására irányuló javaslatot - közölte Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke a kormány szerdai ülése után. A kormány azt szeretné, hogy a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) által elfogadott kedvezménytörvény-módosítást kivételes eljárással, a házszabálytól való eltéréssel tárgyalja az Országgyűlés.

Itthon

MTV: eltértek a pártelnökség ajánlásától az MDF-es kurátorok

A Magyar Demokrata Fórum elnöksége megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a párt eddigi bizalmát élvező kurátorok nem az MDF elnökségének ajánlása szerint jártak el, és az MDF szándékaival ellentétes döntés meghozatalát segítették elő - áll az elnökségnek az MTV-elnök megválasztásával kapcsolatban kiadott közleményében. Az MDF négy kurátorral képviselteti magát a tévékuratórium nyolctagú elnökségében, amely egyhangúlag Ragáts Imre korábbi ügyvezető alelnököt jelölte a Magyar Televízió elnökének.

Itthon

Magyar Bálint pert indít Répássy Róbert ellen

Személyiségi jogi pert indít Magyar Bálint oktatási miniszter Répássy Róbert fideszes képviselő ellen, aki kedden Medgyessy Péter kormányfővel levélben közölte: a miniszterre "a korrupció gyanújának árnyéka vetül, mert nem törekszik a minisztériumnál folyó gyanús ügyek kivizsgálásra, ehelyett elleplezni, takargatni igyekszik azokat". Répássy szerint négy, a közbeszerzés előkészítésért felelős személy az egyik potenciális pályázó meghívására luxusnyaraláson vett részt a hét végén.

Itthon

Négypárti egyezség az iraki magyar misszióról

Elvi megállapodás született egy 300 fős katonai szállító kontingens Irakba küldéséről a négy parlamenti párt egyeztetésén szerdán; az Országgyűlés a tervek szerint hétfőn dönthet a magyar részvételről. A Fidesz azt követően egyezett bele az iraki misszióba, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsától megérkezett a felkérés a küldetésre.

Itthon

Népszerű kormány, "éretlen" ország

A lakosság fele jónak ítéli a Medgyessy-kormány első évét, derült ki a Medián nemrég készült felméréséből. A Financial Times már nem ilyen derűlátóan vélekedik a magyar politikusok munkájáról; a vezető brit gazdasági-politikai napilap szerint Magyarország - annak ellenére, hogy egy éven belül esedékes az uniós csatlakozása - politikailag "aggasztóan éretlen". Ön miképp vélekedik a kormány első évéről?

Teljesen szétverték az autót a monori fiatalok, majd szelfiztek a tetején

Teljesen szétverték az autót a monori fiatalok, majd szelfiztek a tetején

Kiszivárgott, kit jelölne Trump Ruth Bader Ginsburg alkotmánybíró utódjául

Kiszivárgott, kit jelölne Trump Ruth Bader Ginsburg alkotmánybíró utódjául

Videón, ahogy megkínozzák a Microsoft androidos telefonját

Videón, ahogy megkínozzák a Microsoft androidos telefonját

1629 új fertőzöttet diagnosztizáltak Romániában

1629 új fertőzöttet diagnosztizáltak Romániában

Nem fogadja el Brüsszel, hogy az Apple-nek mégsem kell 13 milliárd eurós bírságot fizetni

Nem fogadja el Brüsszel, hogy az Apple-nek mégsem kell 13 milliárd eurós bírságot fizetni

Új, húszperces koronavírusteszt készült

Új, húszperces koronavírusteszt készült

Koronavírus-fertőzések miatt tíz napra bezár a Miskolci Nemzeti Színház

Koronavírus-fertőzések miatt tíz napra bezár a Miskolci Nemzeti Színház

Elhunyt Goran Paskaljevic szerb filmrendező

Elhunyt Goran Paskaljevic szerb filmrendező

A címlapról ajánljuk