Vasfüggönyön átívelő együttműködés az e-munkáért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Infinit
Tetszett a cikk?

Az IST-BONUS projekt célja a kellő szakértelem kialakítása elsősorban az egykor a vasfüggöny mögött élő országokban az e-business és az e-munka terén. A program résztvevője az Ulsteri Egyetem (University of Ulster) is, amely ennek érdekében számos európai ország partnerszervezeteivel veszi fel a kapcsolatot.

A program célja, hogy segítséget nyújtson a vállalatoknak, az egyetemeknek és a témával foglalkozó kutatóknak, tanácsadóknak egyaránt a célországokban. Még nem fejeződött be a kapcsolatépítés szakasza: Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Máltán, Törökországban, Bulgáriában és Romániában keresik a reménybeli résztvevő szervezeteket, amelyek kamatoztathatják a projektpartnerek szaktudását és technológiai know-how-ját.

Az Ulsteri Egyetem feladata az, hogy hasznos tartalmakat kínáljon és tanácsokat adjon azzal kapcsolatban, hogy az újonnan csatlakozott és a még csatlakozás előtt álló országok hogyan tudják fokozni részvételüket az európai kutatási tevékenységben. A projekt 2007 februárjáig folytatódik, az e-üzlet területe mellett főként az elektronikus munkavégzés problémakörére koncentrál.