szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tíz munkáltató összesen 771 dolgozó elbocsátását jelezte 2009. márciusában a Dél-Dunántúl három megyéjében - közölte a Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.

A régióban Somogy megyében jelezték előre a legnagyobb csoportos létszámleépítést, itt öt munkaadó 418 ember elbocsátását tervezi. Baranyában három cég 311, Tolnában pedig két munkaadó 42 fős létszámleépítést jelentett be - közölte a Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
 
Az érintett cégek fele feldolgozóipari tevékenységet végez, ezek 663 dolgozótól terveznek megválni. Az oktatásból 55, a mezőgazdaságból 23, a kereskedelemből 12, a pénzügyi szolgáltatás területéről 18 fős létszámleépítésről tájékoztatták a munkaügyi központot.

2008. szeptember 1. és 2009. március 31. között 28 munkáltató összesen 2686 embert érintő csoportos létszámleépítésről tett hivatalos bejelentést a régióban. Az egy évvel korábbi időszakban, 2007. szeptembertől 2008. március végéig összesen 971 főre vonatkozó jelzést regisztráltak. 

A tavaly szeptember 1-jétől számított hét hónapban Baranyából 906, Somogyból 1176, Tolna megyéből 604 dolgozó várható elbocsátását jelezték. A létszámcsökkentések legnagyobb részére a feldolgozóiparban került, illetve kerül sor, az ágazatban 2208 embernek szűnt, szűnik meg a munkahelye.

hvg.hu Karrier

Féltve őrzött titkok a fejvadászoktól

A piacon megbecsült, szakmai berkekben jó hírnévnek örvendő közép- és felsővezetőkért gyakran titkos harc folyik: átcsábításuk egy másik vállalathoz gazdasági érdek és persze presztízskérdés. Ellestünk néhány trükköt, hogyan fárasztják és fogják ki a „nagy halat” a fejvadászok.

MTI Karrier

Nagy az érdeklődés a munkahelymegtartó támogatások iránt

A munkahelymegtartó támogatások iránt rendkívüli az érdeklődés, több mint kétezer pályázat érkezett be, emiatt az Országos Foglalkoztatási Alap Közalapítvány február végén átmenetileg felfüggesztette az igénylések befogadását - mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter sajtótájékoztatón.

MTI Karrier

Több mint ezer munkahelyet sikerül megtartani Vasban

Sikeresen pályázott nyolc Vas megyei vállalkozás az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által meghirdetett munkahelymegtartó támogatásra - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ osztályvezetője.

Vigyázzon, hamis Zoom-linkek árasztották el a netet

Vigyázzon, hamis Zoom-linkek árasztották el a netet

Orbán a Néppártnak: "Minden tisztelettel, nekem most nincs erre időm!"

Orbán a Néppártnak: "Minden tisztelettel, nekem most nincs erre időm!"

Menekültügy

Menekültügy