szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az európai üzleti vezetőket jobban aggasztja a technológiai fejlődésnek való megfelelés kényszere, és az emiatti esetleges versenyképesség elvesztésének réme, mint ázsiai és észak-amerikai társaikat. Mindamellett arról sincsenek meggyőződve, hogy a technológia segít nekik jó döntéseket hozni.

Egyrészről a világ cégvezetői pozitívan nyilatkoznak a technológia generálta változások kreativitásra és innovációra gyakorolt hatásairól, de ezek a változások ugyanakkor a leszakadástól való félelmet is erősítik a vezetőkben, vajon lépést tudnak-e tartani ezekkel a változásokkal. Az Economist Intelligence Unit Humans and Machines, a technológia emberi kreativitásra és intuícióra gyakorolt hatásait vizsgáló tanulmányból az derül ki, hogy az európai vezetők 45 százaléka aggódik amiatt, hogy ha nem tudnak lépést tartani a fejlődéssel, akkor elvesztik versenyképességüket. Az ázsiai vezetőknél ez az arány 35 százalék, míg az észak-amerikaiaknál csak 37 százalék – olvasható az Üzleti innováció, üzletfejlesztés blogján.

Legnagyobb problémaként a rendszerek közötti kapcsolatok hiányát tartják, de úgy gondolják, hogy az alapvető gond, hogy jellemzően a technológia gyorsabban fejlődik, mint az azt támogató belső folyamatok. “A tanulmány rávilágít arra, hogy az európai vállalatoknak át kell értékelniük működési modelljeiket és fel kell készülniük a tradicionális munkamódszerek megújítására. Ehhez szükséges, hogy jobban integrálják rendszereiket és korszerű üzleti folyamatokat dolgozzanak ki, amelyek összekötik az alkalmazottakat a technikával, ezáltal javítva a tudásmegosztást, az ügyféligényekre adott reakciókat és létrehozva az agilis üzleti infrastruktúrát, amely megfelel a jövő kihívásainak.” – mondja Carsten Bruhn, a tanulmány létrejöttét támogató Ricoh Europe ügyvezető igazgatóhelyettese.

“Világos, hogy a technológia hatásai változatosak, ezért az átalakítás egyirányú megközelítése nem lehetséges. Ami bizonyos az az, hogy a változás elkerülhetetlen. A biztosnak vett munkamódszerek valószínűleg már nem fognak sokáig működni. Ugyanakkor a globális szakértők szerint az olyan munkahely, ahol a döntéseket szinte kivétel nélkül számítógépek és robotok hozzák, nem valósul meg a közeljövőben. A jövő nagy potenciált rejt az emberek számára abban, hogy kihasználhassák a kreatívabb és jobban informált döntéshozatal, az új technológia támogatta üzleti folyamatok és a hatékonyabb információ megosztás előnyeit. Képzeljük el mennyivel többet érhetünk el a jövőben, ha az európai üzleti vezetők elsajátítják a ténylegesen összekapcsolt és hatékony munkahely titkát.” - teszi hozzá Bruhn.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egymillió forintra bírságolták Gődény Györgyöt

Egymillió forintra bírságolták Gődény Györgyöt

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet