szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ügyletet a Gazdasági Versenyhivatalnak még jóvá kell hagynia.

A Tesco hosszú távú bérleti szerződést köt a Media Markttal, 10 áruházában nyílhatnak műszaki egységek. Az erről szóló közlemény a Gazdasági Versenyhivatal oldalán jelent meg. Az írják, „a "Tesco-Global Áruházak Zrt. hosszú távú bérleti szerződést kötött a Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft.-vel eladótéren belüli (úgynevezett shop-in-shop), szakosított, műszaki fogyasztási cikkeket értékesítő üzletek 10 helyszínen történő üzemeltetésére vonatkozóan".

A napi.hu megkérdezte a Tescót, hogy melyik az a tíz üzlet, ahol megjelenik a Media Markt és mikor, de a boltlánc sajtóosztálya csak a GVH-közleményben foglaltakat erősítette meg, más konkrétumot nem közölt.

Leegyszerűsítve a mostani bejelentés azt jelenti, hogy újabb Tescókban lesz Media Markt-egység. Nem arról van szó, hogy a Tesco az áruházainak helyet adó ingatlanok egy-egy üzlethelyiségét adja ki az elektronikai boltláncnak, hanem a Tescók vásárlóterében lesznek a Media Markt-boltok.

A "shop in shop" – azaz bolt a boltban – modell nem új, a győri és veszprémi Tesco-áruházakban már évek óta működik Media Markt-üzlet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta

Lovat kellett kimenteni a tatai Öreg-tó iszapjából

Lovat kellett kimenteni a tatai Öreg-tó iszapjából

Videó: Akkorát robbant a SpaceX Csillaghajója, hogy újra a levegőbe emelkedett

Videó: Akkorát robbant a SpaceX Csillaghajója, hogy újra a levegőbe emelkedett