szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nettó 11 milliárd forintba kerülnek majd azok a konferenciák és workshopok, melyeken két uniós program, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) és a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) sikerét kommunikálják majd. A nyolc szervező cég közül több ismert nevekhez kötődik.

Az EFOP-ra 2014 és 2020 között 952, az RSZTOP-ra pedig 34, azaz összesen 976 milliárd forint jut. Ennek bő egy százalékáért, 11 milliárdért rendezvényeket szervez majd a minisztérium, melyre közbeszerzést írtak ki.

A RSZTOP-ban a rászorulóknak természetbeni juttatást – például hajléktalanoknak ételt, vagy szegény gyerekes családoknak élelmiszersegélyt – adnak. A 24.hu márciusban arról írt, hogy, hogy az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) vizsgálatot indított a program megvalósítása kapcsán, mert csalásra gyanakodnak.

A nettó 11 milliárdos rendezvényköltség csaknem harmada a rászorulók megsegítését szolgáló operatív program keretében 7 év alatt szétosztandó uniós támogatásnak.

A közbeszerzésen befutó 11 cég közül nyolcan vesznek részt a rendezvények és a workshopok lebonyolításában: a Budapest Party Service Kft.; a COMP-LET Party Service Kft.; a Hamu és Gyémánt Kft.; Keiok Kft.; a Király és Novotny Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (képviselő ajánlattevő); az EuroPro Consulting Kft.; az L.A. Multi-Zone Kft. és a Sensation Event&Congress Kft.

A Hamu és Gyémánt 2015 októberig Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba tulajdonában volt, azóta üzlettársához, Krskó Tiborhoz került. A Sensation Vajna Tímea barátnőjéé, Sárosi Krisztina Mónikáé, mely az Andy Vajna fennhatósága alatt működő Magyar Nemzeti Filmalaptól 10,5 millió forintos fejlesztési támogatást kapott a Kölcsönlakás forgatókönyvére. Korábban, 2013 decemberében Rogán Antallal szerződött kommunikációs munkákra bruttó 47 millió forintért, és az óvónőképzésre szánt pénzekből is megszereztek több tízmillió forintot – írta a 24.hu.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar tudós vezetésével, 0,000000000001 literes cseppekben szimulálják az élet első jeleit

Magyar tudós vezetésével, 0,000000000001 literes cseppekben szimulálják az élet első jeleit

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség

Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség