szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lengyel Róbert azt mondja, az ügyben alakult ellenzéki árnyék-bizottságnak is megmutatta a város lámpacseréjéről szóló iratokat, de csak a sajtóból értesült róla, hogy a rendőrség végül lezárta a nyomozást.

Hiába várta a nyomozókat Siófok független polgármestere, a rendőrség nem volt kíváncsi a város közvilágítás-korszerűsítéséről szóló dokumentumokra. A kivitelező a Tiborcz Istvánhoz köthető Elios Zrt. volt, amelyről az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) nemrég megállapította, hogy szervezett csalási mechanizmust épített ki 17 közbeszerzése körül. Ezek között volt a siófoki lámpacsere-program is.

A rendőrség nemrég bűncselekmény hiányában lezárta az ügyben folyó nyomozást, de mint később kiderült, voltak városok – Siófokon kívül Hódmezővásárhely is – ahonnan el sem vitték az Elios-beruházásokról szóló dokumentumokat. A siófoki polgármester, Lengyel Róbert a Szabad Pécsnek azt mondta: már korábban elzáratta az iratokat a polgármesteri hivatalban, mivel arra számított, hogy hamarosan nyomozók érkeznek hozzá, és a dokumentumokat követelik majd tőle.

Ilyen azonban nem történt, Lengyel is csak a sajtóból értesült róla, hogy lezárták a nyomozást. A polgármester azt mondta, ő az év elején az Elios-ügy miatt alakult ellenzéki árnyék-bizottságnak is megmutatta a beruházásról szóló iratokat, és azt az összefoglalót is, amelyet ő maga készített a dokumentumok alapján. Ráadásul Lengyel szerint az ellenzéki vizsgálóbizottság ülésére csak ő ment el az érintett polgármesterek közül.

Tudom, hogy több kollégám ki sem adta nekik ezeket a dokumentumokat. Nekünk azonban nincs titkolni valónk

– mondta a lapnak Lengyel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Volt egy kis csavar Jennifer Lopez fellépésében az elnöki beiktatáson

Volt egy kis csavar Jennifer Lopez fellépésében az elnöki beiktatáson

Elkezdték törölni az SZFE-hallgatók korábbi jegyeit és gyakorlati eredményeit

Elkezdték törölni az SZFE-hallgatók korábbi jegyeit és gyakorlati eredményeit

Réz Anna: Jövőre várva

Réz Anna: Jövőre várva