szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bruttó 267 ezer forinttól lehet bolti eladóként kezdeni a Lidlnél, de az üzletvezetők bére a havi 700 ezer forintot is megközelítheti, ha elég ideje dolgoznak ott.

Átlagosan 15 százalékkal emeli dolgozói bérét a Lidl – közölte a cég.  A Napi.hu arról ír: a béremelést követően a bolti eladók kezdő havi bruttó járandósága 267-287 ezer forint között alakul. A már három év munkaviszonnyal rendelkező bolti eladók számára az elérhető legmagasabb bruttó havi járandóság 297-317 ezer forint, 8 órás munkaidőben, amely összeg a havi bruttó alapbér és a béren kívüli juttatás összegét tartalmazza. Efelett járnak a pótlékok.

Az üzletvezetők kezdő bruttó bére 449-523 ezer forint között alakul, míg három év után a havi járandóság 632-695 ezer forint közötti, 8 órás munkaidőben. Itt a pótlék átlagosan havonta bruttó 69 ezer forintot jelentett a múlt évben.

A logisztikai központokban 277-313 ezer forintot fizetnek, ami 342-393 ezerre nőhet három év után. Kivételt jelentenek ott a targoncavezetők, akiknek a kezdő bére bruttó 302-333 ezer forint, három év munkaviszony után pedig 370-413 ezer forint között kereshetnek.

Cikkünk megjelenése után a Lidl-től kiegészítő információkat kaptunk: bolti eladók esetében a bruttó havi bér feleletti pótlékok tavaly átlagosan havonta bruttó 32 ezer forintot tettek ki, ezzel akár 349 ezer forintra is nőhetett a
teljes járnadóság. Komissiózó munkakörben havonta átlagosan bruttó 55 ezer forintot, targoncavezetőként 60 ezret vittek haza pótlékként a dolgozók.
 
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fokozhatja a légszennyezés a gyógyíthatatlan látásromlás kialakulását

Fokozhatja a légszennyezés a gyógyíthatatlan látásromlás kialakulását

Franciaország az uniós országokból érkezőknek is kötelezővé teszi a negatív PCR-tesztet

Franciaország az uniós országokból érkezőknek is kötelezővé teszi a negatív PCR-tesztet

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába