szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Londonba utaznak a legtöbben Budapestről, de sok más irányba is nőtt a forgalom.

Összesen 16,1 millió utas fordult meg 2019-ben a budapesti repülőtéren – közölte a Budapest Airport. Ez 8,8 százalékos forgalomnövekedést jelent. A fejlődés üteme több mint kétszerese az európai repülőterek évi 4 százalékos növekedési átlagának.

A legnépszerűbb útvonalak listáját változatlanul toronymagasan London vezeti: minden kilencedik ferihegyi utas Budapest és a brit főváros között utazott.

A fel- és leszállások száma is nőtt egy kicsivel, 2019-ben 122 814 gép érkezett, illetve indult. Ez még mindig távol van a rekordot jelentő 2006-os 127 ezer repülési műveletettől.

Tavaly az egy utasra jutó szén-dioxid-kibocsátás közel 20 százalékkal csökkent az előző évhez képest - írták. A budapesti repülőtér más második éve, 2019-ben is megőrizte karbonsemleges minősítését, ezzel a régió első és egyetlen ilyen légikikötője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!