szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már 2019 is jó év volt a Family Frost számára, az idei tavasz azonban kiemelkedő bevételt hozott.

459-ről 529 millió forintra nőtt a Family Frost profitja 2019-ben, ebből 400 millió forintot vettek ki a tulajdonosok osztalékként – szemlézte a Világgazdaság a cég éves beszámolóját. A vállalatnál úgy számolnak, hogy rövid távon még jól is járhatnak azzal, ahogy a koronavírus miatt átalakulnak a fogyasztói szokások: sokan választják a házhoz szállítást, de az éttermek bezárása is segíthet, ahogy az is, hogy az iskolák, óvodák bezárása miatt otthon voltak együtt a családok hetekig.

A középtávú kilátások már bizonytalanabbak. A sok új vevő közül többen megmaradhatnak ez után is, és abban is reménykednek a cégvezetők, hogy a házhoz szállítás népszerű marad, a gazdaság visszaesése, a nagyobb munkanélküliség és a gyenge forint kedvezőtlenül hathat az eladásokra.

A vállalat számára a március kiemelkedően nagy árbevételt hozott, a beszámoló április végi elkészítéséig a járványnak nem volt semmilyen negatív hatása a profitra. A cég az eredményeit állami, önkormányzati, valamint külföldi támogatás nélkül érte el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!