szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Július 18-ig döntenek róla, hogy mi legyen a korábban őrizetbe vett személyekkel.

Közleményt adott ki szerdán a Fővárosi Főügyészség arról, hogy hosszabb ideig maradhatnak letartóztatásban a bukott Széchenyi Bank egykori vezetői, a hatóság ugyanis “indítványozza a letartóztatásba került három gyanúsított kényszerintézkedésének meghosszabbítását”.

Az ügyészség nem nevezi meg a közleményben a Széchenyi Bankot, de a leírtak alapján erről az ügyről van szó. Mint fogalmaznak: a megalapozott gyanú lényege szerint egy kisebbségi állami tulajdonban lévő pénzintézet hitelkihelyezései kapcsán egy bűnszervezet jött létre, amelyben a pénzintézet – közvetett többségi tulajdonosa – és felesége töltött be vezető szerepet.

A bűnszervezet a hiteleket abban az esetben is kihelyezte, ha egyébként a hitelt igénylő gazdasági társaság nem is juthatott volna ehhez. A hitelhez jutó gazdasági társaságok a felvett összeg döntő hányadát rövid időn belül különböző gazdasági társaságok közbeiktatásával előre meghatározott módon átutalták a közvetett tulajdonos többségi tulajdonában lévő cégnek. A hitelt felvett gazdasági társaságok a pénzt azonban nem fizették vissza,

azokból végül a pénzintézet közvetett tulajdonosának cége gazdagodott.

A bűnszervezet által okozott vagyoni hátrány meghaladja a hatmilliárd forintot – közölték.

Az ügyben két férfit és egy nőt tartóztattak le, amit az indítvány alapján október 18-áig hosszabbíthatnak meg. Az ügyészség szerint erre azért van szükség, mert “a terheltek eljárásbeli jelenléte és a bizonyítás zavartalansága csak így biztosítható”.
 
A kényszerintézkedés kérdésében a nyomozási bíró hoz döntést július 18-ig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Az egész NER-nek kínos a Széchenyi Bank-botrány, mert sok benne a "mi-kutyánk-kölyke"

A felügyelet az ismert szabálytalanságok ellenére 2014 végéig hagyta működni a Széchenyi Bankot, sőt közben az állam bevásárolta magát 3 milliárd forinttal. A felügyelet 2015 elején tett feljelentést, öt év kellett, hogy a nyomozás letartóztatásokhoz vezessen. Közben több érintett állami és NER-háttéremberi pozíciókban sürgölődött.

Elmarad idén a Kurultáj

Elmarad idén a Kurultáj

Négy szám után le kellett állítani Bérczesi Róbert koncertjét

Négy szám után le kellett állítani Bérczesi Róbert koncertjét

Szinte minden határátkelőjét lezárja éjszakára Görögország

Szinte minden határátkelőjét lezárja éjszakára Görögország