szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Az iCR több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet lát el energiával.

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. felvásárolja a csehországi innogy Ceská republika a.s. (iCR) nevű energetikai vállalatot. A testület jóváhagyását követően pénteken lezárult a tranzakció, így az MVM Zrt. 100 százalékos tulajdonába került a Csehországban több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet energiával ellátó kereskedő.

Az MVM közleménye szerint a tranzakció magában foglalja a cég kapcsolt energiatermelési eszközeit, valamint nagykereskedelmi és e-mobilitási portfólióját is.

A felek 2020. július 10-én írtak alá adásvételi megállapodást az ügyletről, amelyet az Európai Bizottság jóváhagyása után zártak le. A cseh innogy ügyfelei számára semmilyen szerződéses módosulást nem jelent a tulajdonosváltás, az MVM tulajdonosként a vállalat korábbi menedzsmentjével folytatja a közös munkát - áll a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Százmillió eurós hitelt kap az MVM Putyin bankjától

A 15 évre kapott pénzt a földgáz-infrastruktúrára, okosmérőkre és okosvárosprojektekre költik. A kölcsönt az orosz elnökhöz is köthető bank folyósítja, aminek Budapestre költözését az Egyesült Államok sem nézte jó szemmel.

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók

A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne