szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Európai Bizottság egyszerűsített összefonódás-ellenőrzési eljárás keretében vizsgálta az ügyletet. Úgy találták, a tervezett felvásárlás nem vet fel versenyjogi aggályokat.

Az Európai Bizottság az uniós összefonódás-ellenőrzési rendelet alapján jóváhagyta, hogy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. felvásárolja a csehországi innogy Ceská republika a.s. (iCR) nevű energetikai vállalatot – közölte az Európai Bizottság. Vizsgálatuk során arra a következtetésre jutottak, hogy a tervezett felvásárlás nem vet fel versenyjogi aggályokat, mivel az ügylet eredményeként a vállalatok együttesen csak mérsékelten erős piaci pozícióval rendelkeznek majd. Az ügyletet az egyszerűsített összefonódás-ellenőrzési eljárás keretében vizsgálták.

Az innogy Česká republika (iCR) Csehország első számú földgázkereskedője, illetve egyre erősebb a jelenléttel bír a villamos energia piacán is.

Összesen több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki – írtuk a vállalatról júliusban, amikor az iCR 100 százalékos tulajdoni részesedésének megvásárlásáról szóló szerződést aláírta az MVM. A cég kiskereskedelem mellett termeléssel, nagykereskedéssel, elosztással és bizonyos kiegészítő tevékenységekkel is foglalkozik.

Az MVM állami tulajdonú, vertikálisan integrált energiaipari csoport, amelynek portfóliója a teljes magyar energiarendszert lefedi, a hőtermelésre, a villamosenergia-kereskedésre, a földgázkereskedésre és -tárolásra, az átvitelirendszer-irányításra, a nagy- és a kiskereskedelmi földgáz- és villamosenergia-szolgálatásra, a távfűtésre és a távközlési szolgáltatásokra is kiterjed.

Megvásárolja az MVM a legnagyobb cseh energiakereskedőt

A magyar állami tulajdonban levő társaság a régió vezető energetikai szereplőjévé válna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni

Koronavírus: Meghalt 154 beteg, és 3951 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: Meghalt 154 beteg, és 3951 új fertőzöttet találtak

Színház és vállalkozás: így még nem láthattuk Shakespeare műveit

Színház és vállalkozás: így még nem láthattuk Shakespeare műveit