szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar állami tulajdonban levő társaság a régió vezető energetikai szereplőjévé válna.

Megállapodást írt alá az Magyar Villamos Művek és az E.On, amelynek értelmében az MVM megvásárolja az innogy Česká republika 100 százalékos tulajdoni részesedését – jelentette be az állami tulajdonú MVM.

Az innogy Česká republika (iCR) Csehország első számú földgázkereskedője, illetve egyre erősebb a jelenléttel bír a villamos energia piacán is. Összesen több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. A tranzakció magában foglalja az innogy kapcsolt energiatermelési eszközeit, valamint a nagykereskedelmi és e-mobilitási portfólióját is. Az akvizíció teljes mértékben illeszkedik az MVM Csoport regionális terjeszkedési stratégiájához, hogy a nemzeti energetikai holding a közép-kelet-európai régió vezető energetikai szereplőjévé váljon – közölte a cég.

Az ügylethez - ami várhatóan az év vége előtt lezárulhat - az Európai Bizottság jóváhagyása szükséges, mivel az iCR eladása az E.On és az RWE közötti szélesebb, több európai országot érintő tranzakcióhoz kapcsolódik.

Májusban röppent fel az a hír, hogy az MVM is a lehetséges vevők között van az iCR-re. A magyar állami társaság június elején tett végleges ajánlatot a német E.On csehországi Innogy kiskereskedelmi üzletágára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kis híján halálra zúzott két embert egy hosszúszárnyú bálna

Kis híján halálra zúzott két embert egy hosszúszárnyú bálna

Neil Young tényleg beperelte Donald Trumpot

Neil Young tényleg beperelte Donald Trumpot

Pár kattintással ön is élőben nézheti a Samsung mai nagy bemutatóját

Pár kattintással ön is élőben nézheti a Samsung mai nagy bemutatóját