szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-járvány és a Brexit miatt több mint háromszáz éve nem látott recesszió sújtja az Egyesült Királyság gazdaságát.

Csődvédelmet kért a Topshop brit üzletláncot tulajdonló vállalatcsoport, az Arcadia, nem egészen egy nappal később pedig a Debenhams boltlánc is bejelentette, hogy bezárja az egyesült királyságbeli üzleteit – írja a CNN. Ezzel egyik napról a másikra 25 ezer brit állás került veszélybe.

A Debenhams áprilisban már második alkalommal jelentett fizetésképtelenséget egy éven belül. Keddi közleményük szerint eddig hiába próbáltak vevőt találni, ezért, ha nem kapnak ajánlatot, bezárják 124 üzletüket, amelyekben összesen 12 ezer embert foglalkoztatnak. Veszélybe került további 45 külföldi üzletük is.

A 13 ezer embert foglalkoztató Arcadia szintén üzletei értékesítésével próbálkozik. A CNN által idézett elemző szerint ugyanakkor a cégcsoporthoz tartozó márkáknak – külön-külön – jóval több esélye van a túlélésre, mint a Debenhamsnek.

A koronavírus-járvány és a Brexit együttes hatására a lap szerint több mint három évszázada nem látott recesszió sújtja az Egyesült Királyság gazdaságát. Jelenleg nagyjából 1,6 millió munkanélküli van az országban, számuk 2021. második negyedévének végére további 1 millióval emelkedhet, elérve így a 7,5 százalékos munkanélküliségi rátát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szenzációt ígér jövő hétre a MediaTek

Szenzációt ígér jövő hétre a MediaTek

Messze az élelmiszerek drágultak legjobban 2020-ban, a december a dohányosoknak hozott nagy érvágást

Messze az élelmiszerek drágultak legjobban 2020-ban, a december a dohányosoknak hozott nagy érvágást

Jön az újabb bivalyerős Xiaomi telefon, amit mindössze 15 perc alatt fel lehet tölteni

Jön az újabb bivalyerős Xiaomi telefon, amit mindössze 15 perc alatt fel lehet tölteni