szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Még korai lenne megjósolni az idei forgalmat, de a magánlakások bérletét szervező világcég "jelentős" növekedést vár.

Harminc százalékkal csökkent az Airbnb forgalma tavaly a Covid–19-járvány miatt: 2020-ban csak 3,4 milliárd dollárt ért el. Az Airbnb vesztesége tavaly elérte a 4,6 milliárd dollárt.

Ez jobb eredmény, mint sok más turizmust szervező cégnél, mert az Airbnb kliensei hosszabb időt töltöttek a bérelt lakásokban. Az idei év elején is visszaesés tapasztalható az elzárások miatt, de jobb a helyzet, mint a tavalyi év utolsó három hónapjában, amikor a forgalom 22%-kal volt kisebb, mint az előző év hasonló időszakában, és így 859 millió dollárt ért el.

"Az utazási kedv visszatér, és ezért fókuszálunk a fellendülésre" – jelentette ki az Airbnb főnöke. Brian Chesky abban bízik, hogy az újra meginduló turistaforgalomban többen választják majd a lakásokat, mint a szállodákat, ha az emberek a családtagjaikkal akarnak találkozni. Az Airbnb főnöke szerint fellendül majd a hétvégi turizmus, és ez nekik kedvez majd.

"Rengeteg új megoldást látunk. Nem hisszük, hogy valaha is visszatérnének a 2019-es utazási szokások."

Mindezzel együtt az Airbnb vezérkara őszintén bevallja, hogy nem nagyon látszik még a 2021-es trend – ezért nem is adnak számszerű prognózist az idei eredményre.

Az Airbnb több mint 220 országban van jelen, és mindenütt azt tapasztalják, hogy a belföldi turizmus jelentősen megnőtt, de távolról sem olyan mértékben, hogy kompenzálni tudta volna az idegenforgalom kiesését.

Ilyen szempontból Európát sújtotta leginkább a válság, mert gyakran zártak le határokat. Az Egyesült Államok piaca jóval stabilabbnak mutatkozik. Az Airbnb legutóbbi felmérése szerint az USA-ban a megkérdezettek több mint fele úgy nyilatkozott, hogy már foglalt magának szálláshelyet vagy a közeli jövőben szándékozik megtenni azt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nick Cave sokkal többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Nick Cave sokkal többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak

Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak

A TCL telefonja nem csak széthajtogatható, utána még nyújtható is

A TCL telefonja nem csak széthajtogatható, utána még nyújtható is