szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Schanda Tamás számolt be a Facebookon.

Eddig 109 ezer dolgozó részesült a kormányzati bértámogatásban, amelyre összesen 51 milliárd forintot költött a kormány – közölte Facebook-oldalán Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. A politikus szerint a kérvényezők 99 százaléka megkapta már a neki járó összeget.

Schanda a posztban ezt követően gyurcsányozik egy sort, ám ennél érdekesebb, amit nem említ: sokan kritizálják azt, hogy a kormány csak 50 százalékos támogatást nyújt a lezárásokban érintett, gyakorlatilag minden bevételét elveszített vállalkozásoknak. Ahogy azt sem, hogy egyes vállalkozásoknál, ha emiatt csökkentik a fizetéseket, a járulékok levonása után sokszor minimális összeg marad a támogatásokból. Természetesen nem lehet mondani, hogy a kormány nem finomhangolta az intézkedést: miután egyre többen tiltakoztak, hogy késik a kifizetést, előlegként, a korábbiaknál sokkal gyorsabban érkezik meg a pénz.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!