szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jiko nüzsen (Yige Nüren) címmel kínaiul is megjelent Esterházy Péter Egy nő című kötete. Az országosan terjesztett könyv elsősorban Kína nagyvárosaiban, Pekingben, Sanghajban, Hangcsouban (Hangzhou), Kantonban (Guangzhou), Sencsenben (Shenzhen) és Nankingban (Nanjing) kapható.

Esterházy Péter műve, amely 1995-ben látott napvilágot Magyarországon, most tízezer példányban jelent meg kínaiul egy sanghaji kiadó gondozásában. A csaknem 100 apró, színes, élvezetes egypercesből álló kötet az "egy" nőről szól.

A mű fordítója Jü Cö-min (Yu Zemin), aki már több ismert magyar író könyvét, többek között Kertész Imre Sorstalanság, K. dosszié és Gályanapló című alkotásait ültette át kínaira, de Müller Péter és Krasznahorkai László nevét is általa ismerik az ázsiai országban. Jü Cö-min 1964-ben született Pekingben és 1991 óta él Magyarországon.

Esterházy-kötet egy pekingi üzletben
© MTI


Idén várhatóan több magyar író könyve is megjelenik Kínában. Kristóf Ágota Svájcban élő, francia nyelven publikáló írónő A nagy füzet (Le Grand Cahier) című könyve Csien Ji-Ling (Jian Yi-Ling) fordításában szintén a napokban került a kínai könyvesboltokba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Itthon

Geszti, Hiller és Esterházy a YouTube-on

Akár egy kvízműsor többmilliós feladványa is lehetne a kérdés: mi a közös pont Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművészek, a Kerekes Band tagjai, Polgár Judit nemzetközi sakknagymester, illetve Varga Dániel vízilabdázó életében?

MTI Itthon

Botrány a fertődi Esterházy-kastélyban

Éles vita alakult ki a fertődi Esterházy-kastély dísztermének befogadóképessége körül a vasárnap véget ért Haydn kamarafesztivált szervező Strém Koncert Kft. és a kastély kezelője között. Az ügyben kiadott nyilatkozaton azonban kizárólag neves írók, művészek és közéleti emberek neve szerepel.

MTI Kult

Esterházy: Matthäusnak esélye sem volt

Három hét múlva jelennek meg Németországban könyvalakban Esterházy Péternek a futball világával átszőtt jegyzetei. A Németország a büntetőterületen belül (Deutschland im Strafraum) néhány részletét már lehetett olvasni a Süddeutsche Zeitung mellékletében.

MTI Kult

Esterházy: a magyarok saját maguknak hazudnak

A kortárs magyar irodalom nagy művei nem egy "irodalmi ország", hanem egy történelmét bevallani nem hajlandó, perspektíva nélküli társadalom egyedi teljesítményei - véli Esterházy Péter író a Le Nouvel Observateur című francia hetilapnak adott kétoldalas interjúban.

A brit kormány megkönyörült a hódokon

A brit kormány megkönyörült a hódokon

Tisztáztak egy fontos kérdést svájci tudósok: vízi állat volt a zsiráfnyakú őslény

Tisztáztak egy fontos kérdést svájci tudósok: vízi állat volt a zsiráfnyakú őslény

Felcímkézi a Twitter az állami médiumok oldalait

Felcímkézi a Twitter az állami médiumok oldalait