szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Flea a Rolling Stone-nak adott interjúban fakadt ki.

A zenész szerint "rossz", sőt egyenesen "gyermekbántalmazás" az, ha nem költenek eleget az iskolai zeneoktatásra.

Flea azt meséli az interjúban, hogy azok után alapította meg 2001-ben a Silverlake Consevatory of Music nevű nonprofit zeneiskolát, miután egyszer ellátogatott régi középiskolájába, és szembesült azzal, hogy a suliban alig-alig vannak hangszerek, amiken a diákok zenélhetnének.

A téma úgy került elő, hogy – ahogy minden évben – idén is lesz egy iskolatámogató koncert, amin most például olyan sztárok lépnek fel, mint az új hiphopgeneráció egyik legizgalmasabb figurája, Anderson.Paak és a veterán zeneszerző-énekes, Randy Newman. Flea azt is elmondta, hogy idén az iskola kórusa is csatlakozik majd a fellépőkhöz.

Apropó, kórus – jó, hogy az amúgy magyar származású Flea (Michael Balzary) nem ismeri a magyar iskolai zeneoktatás állapotát. Kodály országában ugyanis az utóbbi időben szinte teljesen eltűntek az iskolai kórusok, és az ének-zene oktatás (tisztelet a kivételnek) sem az örömmel éneklésről szól, sem az okos zenehallgatásról, pláne nem a hangszeres játékról, hanem leginkább a zeneszerzők életrajzáról, a népdalok elemzéséről és egyéb lexikális tanagyagokról.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb részletek derültek ki Szász János rendező jogvitájáról

Újabb részletek derültek ki Szász János rendező jogvitájáról

Ötszáz milliárd korall élhet a Csendes-óceánban

Ötszáz milliárd korall élhet a Csendes-óceánban

Ömlenek az állami milliárdok Lezsák Sándor sok mindent maga alá gyűrő birodalmába

Ömlenek az állami milliárdok Lezsák Sándor sok mindent maga alá gyűrő birodalmába