szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Négy esküvő és egy temetés írója pont így gondolta.

Richard Curtis tulajdonképpen a romantikus komédiák újkori atyaúristene. Olyan felejthetetlen darabok forgatókönyvét írta, mint az Igazából szerelem, a Notting Hill vagy a Bridget Jones.

És bizony Curtis írta a Négy esküvő és egy temetést is, ami 1994-ben megalapozta Hugh Grant karrierjét mint a félénk, kedves romantikus hősszerelmes. Csakhogy Curtis eredetileg Alan Rickmant akarta Charles szerepére, mert Hugh Grantről azt gondolta,

egy kicsit irritáló, túl jóképű és túl elegáns.

Összesen 70 színészt hallgattak meg a szerepre, Curtis pedig Alan Rickmanért kampányolt. A 2016-ben elhunyt Rickman akkoriban tört be a nemzetközi köztudatba a Die Hard és a Robin Hood, a tolvajok fejedelme főgonoszaként, tehát az arca ismerősebb lett volna a nézőknek, mint Granté.

Curtist végül leszavazták, és ő minden bizonnyal megbékélt Granttal, hiszen a későbbi filmjeiben is fő(bb) szerepeket kapott: ő volt a táncos miniszterelnök az Igazából szerelemben, a félszeg könyvesboltos a Notting Hillben vagy a gátlástalan nőcsábász könyvkiadó a Bridget Jonesban.

Curtis a Cheltenham Literature Festivalon azt is elárulta, hogy eredetileg az Igazából szerelem két cselekményszálának is külön filmet szánt. Aztán mikor rájött, hogy önmagukban egyik sem lett volna sikeres, a jobb ötleteket inkább beledolgozta minden idők egyik legnépszerűbb szerelmesfilmjébe.

(Daily Mail)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!