szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A születésnapján látogatták meg, csakúgy mint Vidnyánszky Attila.

Törőcsik Mari 83 éves lett, és bár állandó ápolásra szorul a születésnapját a velemi házában tudta tölteni. Itt látogatták meg a Ripost munkatársai, akiket szeretettel fogadott, de azt mondta nekik: „Jöjjenek, megölelem magukat, aztán ki lesznek dobva!” A művésznő határozott fellépését az indokolta, hogy a Nemzeti Színház igazgatóját, Vidnyánszky Attilát várta, aki szintén a köszöntésére érkezett.

„Ha ennyien szeretnek és emlékeznek még rám, akkor én boldog vagyok, és nem küldök el senkit, aki szeretne felköszönteni. Nagyon sokan vannak, és ez tényleg boldoggá tesz engem. Köszönöm mindenkinek ezt a szeretetet” – mondta Törőcsik.

Az elmúlt tíz évben sokat betegeskedő színésznő hozzátette: „A születésnapomon sokat gondolok azokra, akik egykor velem voltak ezen a napon. Mára szinte teljesen egyedül maradtam, de ez az élet rendje, még ha oly szomorú is. Ilyenkor sokkal többet gondolok Maár Gyulára, akivel a születésnapom körül mindig elutaztunk ide Velembe, hogy három-négy napot kettesben töltsünk. Jó érzés rá gondolni, de közben fájdalmas is.”

Törőcsik Mari szavaiból az is kiderült, hogy nincs válasza arra, hogy mikor térhet vissza a színpadra.

A hvg.hu-nak legutóbb két éve sikerült felvételt készítenie Törőcsik Mariról. Akkor annak a könyvnek a bemutatóján jártunk, amelyet Bérczes László írt a közös beszélgetéseikből.

Ha elsőként szeretne értesülni a Kult rovat híreiről, kövesse Facebook-oldalunkat:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!