szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Beválogatta Valló Bertát a világ legjelentősebb képzőművészeti könyvkiadója, a Taschen a 100 legjobb illusztrátor közé.

A Taschen kiadó augusztusban megjelenő albumában (The Illustrator – 100 Best From Around The World), amely a világ 100 legjobb illusztrátorát sorolja föl, egy magyar alkotó, Valló Berta is helyet kapott – írja az Artportal.

Az olvasó a 600 oldalas kötetben megtalálja a művészek munkái mellett az alkotók biográfiáját, az alkotói módszerük leírását, és a motivációik ismertetését is.

Az 1995-ös születésű Valló Berta jelenleg Londonban él, a University of the Arts Londonhoz tartozó Central Saint Martins-ban tanult. Analóg és digitális technikákat vegyesen használ, és munkáiban leginkább az identitásképzés és a női szexualitás kérdései foglalkoztatják. Csinál animációkat is, de fő területe a grafikus illusztrációk készítése (munkáit erre találja).


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!