szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ennél nagyobb turnéja még senkinek sem volt.

Tíz évvel ezelőtt 760 napon át tartott a U2 360 című turnéja, ezalatt száz koncertet adtak. Ezt a rekordot dönti meg a jövő hét szerdán a Szigeten is fellépő Ed Sheeran, ő ugyanis 2017 márciusában kezdte turnésorozatát, és a végén 893 napig fog tartani. (Sheeran turnéja augusztus végén fejeződik be majd be Ipswichben.)

És míg a U2 100 koncertet adott ezalatt, Ed Sheeran 255-öt fog a Divide turné végső elszámolásakor.

A 7,2 milliós jegyeladási rekordot is megdöntötte, még májusban egy franciaországi koncerttel, amikor már 7,3 millió koncertlátogatónál tartott. Ez persze azt is jelenti, hogy Sheeran esetében koncertenként 34 ezer néző váltott jegyet, ami majdnem a fele a U2-koncertek 66 ezres átlagos nézőszámának.

Sheeran egy Insta-bejegyzésben köszönte meg a rajongóknak, hogy eljöttek a koncertekre. Bár bejegyzésében a legnagyobb bevételt hozó turnénak nevezte a Divide-ot, az erről beszámoló BBC News nem közölte, hogy mekkora összeget kell ez alatt érteni, de azt tudjuk, hogy a U2 turnéja 736 millió dollárt hozott.

A koncertturnéból 12 fellépés van még hátra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt

Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt

Joe Biden kisebb balesetet szenvedett

Joe Biden kisebb balesetet szenvedett