szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új produkcióval lép a közönség elé Kollár-Klemencz László, amelyben kiváló zenészek közreműködésével, különleges hangulatvilágú köntösbe öltöztetik a rég elfeledett dalokat. A formáció albuma idén jelenik meg, az első dal klipje, Maradj még! címmel a hvg.hu-n debütál.

Zabolátlan lovaim címmel adja ki következő albumát, és indít lírai dalesteket Kollár-Klemencz László egy új formációval. Az ötlet két évvel ezelőtt, a Budapest Bár egyik nagykoncertjén merült fel, amelyben Vajdai Vilmos is közreműködött. „Mondta nekem, hogy Laci, te miért bohóckodsz itt a lovakkal? Neked énekelned kell, csinálj egy sanzonestet“ – idézi fel a zenész, rendező szavait Kollár-Klemencz.

„Farkas Róberttel már hosszú ideje dolgozunk együtt, sokáig oszlopos tagja volt a Kistehénnek is, így adódott, hogy valahogy a Budapest Bár köreiből kilépve, de annak a világát mégiscsak behúzva belevágjunk egy szólóestbe.“ Farkas Róbert több hangszert is megszólaltat a produkcióban, így hegedűn, brácsán, harmonikán és gitáron is játszik majd.

A produkcióhoz harmadikként Dargay Marcell zeneszerző, zongorista csatlakozott, aki többet között a Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház, és az Ódry Színpad számára is komponált már kísérőzenéket.

„Lassan értek a dolgok, ötleteltünk, hogy milyen dalokhoz is akarunk hozzányúlni. Főleg érzelmes, melankolikus irányra gondoltunk, végül nemzetközi és hazai dalokat válogattunk egy csokorba. Lesznek klasszikus francia sanzonok, a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek nagy klasszikusai, valamint a kortárs popkultúrából ehhez a hangulathoz illő dalok“ – tette hozzá a hvg.hu-nak Kollár-Klemencz. Az esteken többek között Jacques Brel, Yves Montand, Dalida, V Viszockij, Johnny Cash, Benjamin Clementine, Cseh Tamás, Paolo Conte és Marlene Dietrich dalai is felcsendülnek majd.

A formáció igyekezett hű maradni a dalokhoz, de próbáltak csavarni is egyet azokon egy frissebb hangzással és dalszöveggel.

A hamarosan megjelenő album különlegessége, hogy minden dalnak új magyar fordítást adtak, amelyeket Grecsó Krisztián, Máthé Zsolt és Kollár-Klemencz László írtak kifejezetten erre a válogatásra. „Az volt az alapötlet, hogy mivel sok, nagyon ismert dalt is játszunk, adunk nekik egy új köntöst, egy mai fordítást. Sokféle magyar szöveg kering a neten, de szerettük volna, hogy egységes legyen a repertoár.“

„A Zabolátlan lovaim dupla lemezbemutató koncertje december 8-án lesz, utána pedig szeretnénk eljutni ezzel a formációval, ahová csak lehet“ – fogalmaz Kollár-Klemencz.

„Oroszul, franciául, angolul is szeretnék énekelni, jó lenne külföldön is koncerteket adni. A zene határtalan, olyan kár, hogy a magyar kultúra sok esetben még mindig beszorul az országba, és csak nagy nehézségek árán tud kilépni onnan. A kultúra nem csak egy adott országnak készül, az mindenkié.“

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már több mint 37 ezer áldozata van a járványnak Ukrajnában

Már több mint 37 ezer áldozata van a járványnak Ukrajnában

Rendőrségi ügy lett abból, hogy nem ellenőrizte a kölcsön kapott autót egy kiskőrösi férfi

Rendőrségi ügy lett abból, hogy nem ellenőrizte a kölcsön kapott autót egy kiskőrösi férfi

Az én hetem: Lackfi János kést rántott, pedig nem is gondolták volna róla

Az én hetem: Lackfi János kést rántott, pedig nem is gondolták volna róla