szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Vígszínház igazgatója elfogadhatatlannak tartja, hogy egy színházat megbélyegeznek azzal, hogy "zaklató".

Eszenyi Enikő nem vett részt a hétfői, színházakat érintő törvénymódosítás elleni tüntetésen, mert véleménye szerint mindent szakmai úton kell elintézni, itt pedig a diskurzus politikai térbe került, mondta el a Vígszínház igazgatója az ATV Híradónak.

Eszenyi elárulta, a megfelelő szakemberek bevonásával elemzik a kialakult helyzetet, hozzátette, a kormány és a fővárosi önkormányzat közötti megállapodás kialakításában „tevőlegesen szívesen” részt venne.

Az igazgató elmondta, mandátuma a Vígszínház élén jövőre lejár, de, ha igényt tartanak a munkájára, akkor természetesen folytatja. Eszenyi a Gothár-üggyel kapcsolatban azt mondta, azért dolgozik, hogy a Vígszínházban ne forduljon elő hasonló eset.

„Elfogadhatatlannak tartom, hogy egy intézményt vagy egy színházat megbélyegeznek azzal, hogy zaklató. Mi ezt átéltük, tudjuk mit jelent, úgyhogy ez ellen minden porcikám tiltakozik

– fogalmazott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 93 elhunyt, 1344 új fertőzött

Koronavírus: 93 elhunyt, 1344 új fertőzött

Gripenek búcsúztatják ma Budapest felett az utolsó Pumát

Gripenek búcsúztatják ma Budapest felett az utolsó Pumát

Le Monde: Magyarország egyre inkább Kína fő hídfőállása Európában

Le Monde: Magyarország egyre inkább Kína fő hídfőállása Európában