szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Többen a köztévének nyilatkoztak arról, hogy nem örülnek annak, ami most a színházuk és Eszenyi Enikő személye körül zajlik. Egyikük semmiféle megaláztatással nem találkozott.

Bár a volt társulati tagok közül egyre többen számolnak be arról, hogy a Vígszínház jelenlegi igazgatója, Eszenyi Enikő verbális erőszakot alkalmaz a színházban, például megalázta a színészeket és a színházi dolgozókat, alkotókat, illetve agresszívan kommunikált velük, a köztévének nyilatkozó három, jelenlegi tag szerint nincsenek ilyen problémák.

Az M5 Híradójában Ifj. Vidnyánszky Attila, aki 2017-ben Eszenyi Enikő hívására érkezett a színházba, azt nyilatkozta, A nagy Gatsby előadáson például teljes békében és harmóniában munkálkodtak a színészek és az alkotók.

Karácsony Zoltán színész pedig azt mondta, hogy elkeserítő, hogy ilyen nehéz helyzetbe hozzák a színházat az igazgatóválasztás idején. “Egy nagyon erős társulat kovácsolódott végre össze az elmúlt 10 év alatt, amiben nincs, illetve egyre kevésbé van jelen ez a furkálódás, áskálódás, ami nagyon sokáig jellemző volt, és én nagyon nem szeretem, és most ezt is annak érzem. Egy ilyen visszafúrásnak, hogy bomlasszunk, de köszönjük, nem kell megvédeni minket.”

Hirtling István is megszólalt az M5 Híradóban, aki az évad elején csatlakozott a társulathoz. A színművész elmondta, hogy ő semmilyen megaláztatással nem találkozott az elmúlt időben, és inkább annak volt a tanúja, hogy a társult élén "egy törékeny nő hihetetlen elhivatottsággal dolgozik azért, hogy a színházat sikerre vigye".

Ezt az energiát, ezt a kiállást és ezt az elhivatottságot átkeresztelni valamire, mint ami most az internetes nyilvános koncolás és vérfürdő közben zajlik, hát nem örülök neki, mert ezzel nagyon sokat ártunk mindannyian a színházi kultúrának, a magyar kultúrának.

– tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

„Nem Eszenyi Enikő ellen vagyunk, hanem a színházban dolgozókért” – megszólaltak a Víg korábbi tagjai

A Vígszínház néhány korábbi alkalmazottja nemrég nyilatkozatot adott ki, amelyben arról írtak, hogy Eszenyi Enikő vezetői kommunikációja nagyban hozzájárult a szerződésbontásukhoz. Megkerestük a nyílt levelet aláíró Hevér Gábort, Molnár Áront és Mészáros Mátét is: a színészek megalázottságról, takarásban síró kollégákról és súlyos szakmaiatlanságról számoltak be. Elmondták azt is, mit várnak a mostani kiállástól.

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Kipróbáltuk az eddigi leglátványosabb Pókember-játékot, csak úgy hasít a PS5-ön

Kipróbáltuk az eddigi leglátványosabb Pókember-játékot, csak úgy hasít a PS5-ön