szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Most a Médiatanács szankcionált, mert az Édesítő magazinban egy olyan céget dicsértek, ami egyébként támogatja a műsort.

1,1 milliós bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén az RTL Klub szolgáltatójára, mert egy műsorát támogató vállalkozást újból szabálytalanul népszerűsített, írta közleményében az NMHH.

Az RTL Klub Édesítő magazin című műsorának egy tavaly decemberi adásában a támogató takarítócég szolgáltatásainak igénybevételére ösztönözték a nézőket. A műsorszámban kiemelték a támogató cég által nyújtott szolgáltatásokat és azok pozitív tulajdonságait.

A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

Az M-RTL Zrt. kedden is büntetést kapott, akkor 20 millió forintos bírságot szabott ki rá a Gazdasági Versenyhivatal, mert egyik legnagyobb hazai kereskedelmi csatorna üzemeltetője nem szolgáltatott információkat a Central Digitális Média Kft megszerzésére irányuló üzlettel kapcsolatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!