szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Néhány hónappal a 65. Eurovíziós Dalfesztivál után az Egyesült Államok legjobb előadói is versenyezhetnek egymással.

Amerikába viszik az Eurovíziós Dalfesztivált – jelentették be a verseny szervezői az eurovision.tv oldalon. A készülő új műsorba az Egyesült Államok államai küldik majd a versenyzőket jövőre – írják –, akik 5-10 selejtező után egy elődöntőben, majd egy döntőben mérettetnek meg.

Izgatottak vagyunk, megtaláltuk a megfelelő partnereket egy újabb sorozathoz, amibe világszerte beleszerethetnek a rajongók

– fogalmazott Martin Österdahl, az Eurovíziós Dalfesztivál igazgatója. Az amerikai dalverseny néhány hónappal a rotterdami, 65. Eurovíziós Dalverseny után tartják majd, ami idén a koronavírus miatt maradt el.

Mindentől különbözni fog, amit az amerikai nézők valaha láthattak

– ígéri róla a műsor egy producere, Anders Lenhoff. A versenyre bárki jelentkezhet, akár zeneipari szakember, akár lelkes amatőr. Az egyetlen megkötés, hogy a hat tagúnál nagyobb együttesek nem versenyezhetnek. A dalversennyel együtt létrehozzák az Amerikai Dalverseny Akadémiát is: ebben a zeneipar szakemberei kapnak majd helyet, akik zsűriként segítik kiválasztani a jelentkezők közül a legalkalmasabbakat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Filippov Gábor: Az országot nem a nemzethalál fenyegeti, hanem a középszer és a lecsúszás

Filippov Gábor: Az országot nem a nemzethalál fenyegeti, hanem a középszer és a lecsúszás

Kiképezték az oroszok, mégis felmentették Kovács Bélát a kémvádak alól

Kiképezték az oroszok, mégis felmentették Kovács Bélát a kémvádak alól

Nagy nap az orosz autógyártásban: elkészült a 30 milliomodik Lada

Nagy nap az orosz autógyártásban: elkészült a 30 milliomodik Lada