szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyolcvanas években a Balatonnál játszódó történelmi thriller az a sorozatterv, amelyet a világ egyik legrangosabb sorozattervszemléjén, a Berlinale alprogramjában mutatnak be. Először szerepel itt magyar ötlet.

Az Aranyélet HBO-sorozat egykori kreatív vezetője, Krigler Gábor 2019-ben saját produkciós céget alapított kimondottan azzal a céllal, hogy nemzetközi színvonalú sorozatokat fejlesszen. A Krigler-Tóth Emőkével és Angyalosy Eszterrel közösen létrehozott Joyrider nevű produkciós cég pedig rögtön az egyik első munkájával magára hívja a figyelmet: a Balaton Brigád címre keresztelt sorozattervet hamarosan a Berlinale sorozatokra specializálódótt pitchfórumán mutatják be.

©

Ez azért különösen nagy szó, mert először kerül magyar ötlet a Series Days keretében a Co-Pro Series Pitch nevű rendezvényre, a világ egyik legrangosabb sorozatterv-seregszemléjére.

A Balaton Brigád vezető rendezője Enyedi Ildikó lesz, akinek korábbi filmje, a Testről és lélekről elhozta a Berlinaléról az Arany Medve-díjat, majd később Oscarra is jelölték.

A készítők a közleményükben azt írják, hogy a német és magyar nyelvű, nyolcrészesre tervezett széria egy különös hangulatú, történelmi thriller, amely a Balatonnál játszódik a nyolcvanas évek derekán. A Stasi különleges egysége a tónál nyaraló keletnémet turisták megfigyelésére szakosodott. A brigád meghasonlott vezetője saját, elhidegült családját is kénytelen megfigyelni, miközben maga is a disszidáláson gondolkodik, és furcsa kapcsolatot alakít ki egy magyar belügyessel.

A Balaton Brigád írói Krigler Gábor mellett Lovas Balázs és Lengyel Balázs lesznek. A járványhelyzet miatt az idei berlini pitchfórumot online rendezik meg március 2-án. Az alkotók nemzetközi csatornát, német koproducert és forgalmazót keresnek a tervhez.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az első hangok a Marsról: újabb izgalmas felvételt küldött haza a Perseverance

Az első hangok a Marsról: újabb izgalmas felvételt küldött haza a Perseverance

Tízezrével állnak az eladatlan használt autók egy brit versenypályán

Tízezrével állnak az eladatlan használt autók egy brit versenypályán

Radar360: A háziorvosoknál a kínai vakcina, beindult a szállásfoglalás

Radar360: A háziorvosoknál a kínai vakcina, beindult a szállásfoglalás