szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A pandémia miatt még nem tudni, hogy mikor lesz a színházi találkozó.

Moravetz Levente és szakmai stábja dolgozik Pécs jövőbeni színházi fesztiváljának lehetséges forgatókönyvén, ugyanakkor az időpont és a program csak a veszélyhelyzet után derülhet ki – jelentette be a pécsi önkormányzat, miután arról írt a HVG360, hogy megszűnik a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT).

Változás nem csak ennyi lesz, a szervező cég is változik, ami az elmúlt években a Poszf Kft. volt. A közlemény szerint a cég egyik társtulajdonosa, a Vidnyánszky Attila vezette Magyar Teátrumi Társaság (MTT) deklarálta, hogy a jövőt illetően a gazdasági társaság végelszámolással történő megszüntetéséhez járul csak hozzá, ügyvezetőt sem hajlandó hosszú távra választani, a fesztivál fenntartását és megszervezését nem támogatja, de tulajdonrészét sem adja át a városnak.

Az MTT titkára, Szabó László szerint ugyanakkor közösen döntöttek a megszüntetésről, mert a POSZT „elfáradt, és Pécsnek nem is volt annyira fontos”. Az biztos, hogy ebben a formában megszűnik a POSZT, ahogy az is, hogy szükség van hasonlóra – mondta Szabó.

Megszűnik a POSZT

A kormány kultúrharcának legfrissebb zsákmánya a Pécsi Országos Színházi Találkozó, amely nemcsak nevet vált, de végleg el is tűnhet a kínálatból.

A pécsi városháza közleménye szerint viszont így visszanyerték az önállóságukat, és folytatják a színházfesztivál újraélesztését, amit már tavaly őszre is terveztek, de a koronavírusjárvány miatt nem tartották meg. Azt hozzátették, a vírushelyzet az idei évben is többszörösen nehézségek elé állítja a szervezőket. Az évad előadások nélkül telt a színházakban, az újranyitás időpontja pedig még mindig bizonytalan.

Az önkormányzat szerint Pécs továbbra is nyitott szakmai együttműködésre színházszakmai szervezetekkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem csak fantáziaszülemény, hogy nullára jöjjön ki egy elektromos autó „üzemanyagköltsége”

Nem csak fantáziaszülemény, hogy nullára jöjjön ki egy elektromos autó „üzemanyagköltsége”

Ibrahimovic szerződést hosszabbított a Milannal

Ibrahimovic szerződést hosszabbított a Milannal

Óriási a baj Indiában, egyetlen nap alatt 314 ezer fertőzöttet jelentettek

Óriási a baj Indiában, egyetlen nap alatt 314 ezer fertőzöttet jelentettek