szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A köztársasági elnök „saját megtakarításából”, ötmillió forintból hozott létre alapítványt a koronavírus miatt elárvult gyerekek megsegítésére; már akkor közölte: reméli, hogy lesznek támogatók.

A Szörényi Levente, Bródy János szerzőpáros támogatásával jótékonysági István, a király koncertet rendeznek Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita által a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére létrehozott alapítvány javára – jelentették be a zenészek.

A legendás rockopera koncertváltozata Feke Pál és társulata előadásában kerül színpadra szeptember 28-án a Papp László Sportarénában.

Az István, a király szerzői, Szörényi Levente és Bródy János, valamint a művet előadó Feke Pál által létrehozott társulat tagjai a koncertből befolyó összeget a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére létrehozott Regőczi István Alapítványnak adományozzák.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a köztársasági elnök vasárnap jelentette be: több mint hatszáz magyar gyerek maradt árván a koronavírus-járvány miatt, ezért feleségével, „saját megtakarításukból”, ötmillió forint kezdőtőkével alapítványt hoznak létre a gyerekek támogatására, amelyhez támogatókra számít. Áder János fizetését 2019 végén emelték a duplájára, azóta 3 millió forint a havi fizetése.

Szörényi és Bródy összefogása azért is különleges, mert a két zenész nemrég újra összeveszett a politika miatt: miután Bródy kiállt a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása ellen tüntetők mellett, Szörényi azt nyilatkozta róla, „Szégyent hozott magára és közös életművünk jó részére, beleértve az István, a királyt”.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!