Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tizenöt másik nő után Ashley Morgan Smithline modell és színész is súlyos vádakat fogalmazott meg Marilyn Manson rockzenésszel szemben: ő többek közt azt állítja, a sztár megkötözte és megerőszakolta, és olyan sebet ejtett a testén késsel, ami mindmáig látszik.

Smithline a People magazinnak beszélt részletesen a tapasztalatairól. A lap megkereste Mansont, akinek szóvivője azt felelte, a vádakban „annyi valótlanság van, hogy bele se fog a válaszadásba”, ráadásul még csak párkapcsolatról sem lehet beszélni kettejük között, az egész „egy hétig sem tartott”. Smithline ezzel szemben olyan levelezést és üzeneteket mutatott a lapnak, amelyből egyértelművé vált, hogy Manson és Smithline kapcsolata két éven keresztül húzódott.

Manson 2010-ben környékezte meg Smithline-t, üzeneteket váltottak, Manson szerepet ígért neki egy klipjében, majd párkapcsolatba kezdtek, de a kapcsolat Smithline szerint hamar „birtoklóvá” vált: Manson a nap minden órájában, éjjel-nappal üzeneteket küldött neki, és arra utasította az egyébként zsidó származású nőt, hogy akármerre jár a világban, hozzon neki náci emléktárgyakat és fegyvereket. „Ha tudtam volna, hogy ellenem fogja használni ezeket, máshogy álltam volna hozzá” – nyilatkozta Smithline.

A modell állítása szerint az abúzus akkor kezdődött, amikor elkezdték a klip forgatását: megkorbácsolta, miközben meztelenül feküdt az ágyon, emellett pedig elsötétítette az ablakot, és hazudott neki arról, hogy nappal vagy éjjel van-e, hogy tovább dolgozzon. (Hasonlóról egyébként a sztárt szintén nemi erőszak miatt perlő Esmé Bianco is beszámolt.)

A Trónok harca színésznője is súlyos bántalmazással vádolja Marilyn Mansont

Esmé Bianco azt állítja, kapcsolatuk végén az énekes már egy baltával üldözte őt, késsel vágta meg a testét, és olyan szinten kontrollálta őt, hogy még a családját is egy szekrénybe elbújva hívhatta fel telefonon.

Smithline állítása szerint később egy reggel sikítva ébredt fel arra, hogy Manson álmában megkötözte a kezeit, és közösülni kezdett vele. „Folyamatosan azt mondogatta, hogy ha olyannal csinálod, akit szeretsz, az nem nemi erőszak.” (Alvó vagy eszméletlen emberrel közösülni a törvény szerint még megkötözés nélkül is nemi erőszaknak számít.) Egy másik hasonló esetben dulakodás közben eltört az orra is.

Smithline a kapcsolat alatt 36 kilót fogyott. Állítása szerint Manson késsel megsebezte a kiálló bordáit, és egyszer belevágta egy késsel a combjába a monogramját: a People fényképén látható, hogy a seb ma is megvan. „Gusztustalannak érzem magam tőle” – mondja Smithline. Állítása szerint Manson „vérszerződés” kötésére is kényszerítette: megvágta a hasát, ivott a véréből, majd a saját vérével őt itatta meg.

Smithline arról is beszámolt, hogy Manson házában volt egy üvegláda, amelyet a sztár „a rossz lányok szobájának” nevezett, és ahová bezárta őt – és több más vádlóját is –, ha valamiért meg akarta büntetni őket.

A színészt elmondása szerint azóta is rémálmok gyötrik, és poszttraumás stressz szindrómában szenved. Ugyanakkor nem áldozatnak, hanem túlélőnek tartja magát; olyasvalakinek, aki „túlélte a világ legrémisztőbb szörnyetegét”.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!