szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megindult a verseny az első űrben forgatott filmért; az oroszok is bejelentkeztek, hogy a Nemzetközi Űrállomást (ISS) stúdiónak használnák.

Egy évvel ezelőtt derült ki, hogy Tom Cruise Elon Musk űrkutatási cégével, a SpaceX-szel, illetve a NASA-val együttműködésben dolgozik az első kalandfilmen, amelyet nem a Földön forgatnának. Tavaly ősszel még olyan hírek keringtek, hogy a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) tervezett forgatást Cruise-zal és Doug Liman rendezővel 2021 októberben kezdik.

Mindeközben azonban nemcsak Hollywood izzítja a rakétát, de nem meglepő módon az oroszok is úgy tervezik, hogy ők lesznek az elsők, akik játékfilmet csinálnak a világűrben. Mi több, ők is idén októberre tűzték ki az indulás időpontját: Yulia Peresild színész és Klim Shipenko rendező október 5-én indulnak az ISS-re Bajkonurból. Mindketten átestek már a szükséges orvosi vizsgálatokon, legkésőbb június elsejével pedig megkezdik az űrutazáshoz szükséges kiképzésüket – írja a BBC a Roszkoszmosz orosz űrügynökségre hivatkozva.

Nemzetközi Űrállomás
©

Az orosz film címe Challenge lesz, és a történet egy női sebészről fog szólni, akinek meg kell mentenie egy a hazatéréshez túl beteg asztronauta életét a világűrben. Az oroszok ezzel a filmmel szeretnék megmutatni, hogy az űrutazás már alkalmas arra, hogy a civil emberek is részt vehessenek benne.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!