Tetszett a cikk?

Az egész világsajtót bejárta a kép, ahogyan a cseh cserkészlány és egy szélsőjobboldali tüntető vitatkozik. A héten Magyarországon is többen tüntettek, a törököktől pedig a sajtószabadságot kérték számon. Persze ami miatt hosszú idő múlva is emlékezni fogunk erre a hétre, az a francia választás, és az angol királynő férjének visszavonulása.

Látogatók a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban 2017. május 1-jén. Az alapításának 50. évfordulóját ünneplő Skanzenben egész nap ingyenes programokkal várták az érdeklődőket.
©
Több ezren vonultak végig hétfő este a Szabadság térről a Hősök terére a Momentum felhívására. A tüntetés azért hirdették meg, hogy a növekvő orosz befolyás ellen szólaljanak fel, illetve az Európához tartozást követeljék. A Hősök terén a Momentum vezetői mondtak beszéltek. Fekete-Győr András elnök itt jelentette be, hogy elindulnak a 2018-as választáson, október 15-én pedig bemutatják programjukat.
©
Látogatók Budapest utcáin az 5. alkalommal megrendezett Nagy Futam elnevezésű autó- és motorsport-bemutatón.
©
2017. május 2-án az afgán és az amerikai hadsereg által közreadott képen felrobban egy aknavető az afgán hadsereg éles lőgyakorlatán Lagham tartományban 2013. július 2-án. Az amerikai hadsereg 2017. május 2-án közzétett jelentése szerint az 55-ös jeladó században szolgáló és a képet készítő 22 éves Hilda I. Clayton, egy afgán sajtófotós, valamint három afgán katona életét vesztette, amikor a lőgyakorlaton véletlenül felrobbant az általuk használt aknavető. A képeket 2017. május 2-án, a család jóváhagyásával jelenhettek meg először.
©
Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszternek, független jelöltnek és Marine Le Pennek, a Nemzeti Front jelöltjének a választási plakátjait nézi két gyerek a délnyugat-franciaországi Saint Jean Pied de Port településen két nappal a francia elnökválasztás második fordulója előtt, 2017. május 5-én.
©
II. Erzsébet brit királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg érkezik a londoni Szent Jakab palotában lévő Királyi kápolnába 2017. május 4-én. A Buckingham-palota ezen bejelentette, hogy szeptembertől a 95 éves Fülöp visszavonul minden, a posztjával járó feladattól.
©
Lucie Myslikova, a 16 éves cseh cserkészlány és egy szélsőjobboldali tüntető vitatkozik a Brno belvárosában tartott tüntetésen 2017. május 1-én. 150 szélsőséges vonult fel a belvárosban, de az ellentüntetők nagyjából kétszer ennyien voltak.
©
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter benyújtotta a 2018-as költségvetés javaslatát.
©
A Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet aktivistái Törökországban bebörtönzött újságírók képeivel tüntetnek a berlini török követség előtt a sajtószabadság világnapjának alkalmából 2017. május 3-án.
©
Humanitárius segélyszállítmányt rakodnak egy föld alatti óvóhelyen a szíriai főváros, Damaszkusz közelében fekvő Dumában 2017. május 2-án, miután az ENSZ, a Szíriai Vörös Félhold és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) tartós élelmiszert és gyógyszert szállító gépkocsioszlopa megérkezett a szíriai felkelők uralta városba. Az ICRC szerint 2016 októbere óta először juttattak be a városba segélyszállítmányt.
©
Combközépig érő vízben gázol egy kanadai férfi a Québec tartománybeli Ile-Bizard településen 2017. május 5-én, a heves esőzések okozta áradások idején.
©
A Ferenc pápa személyes biztonságát felügyelő svájci gárda új tagjai esküt tesznek a pápai állam falain belüli San Damaso udvaron 2017. május 6-án. A svájci gárda újoncai minden évben május 6-án teszik le az esküt megemlékezve a testület 147 tagjáról, akik VII. Kelemen pápát védelmezve estek el 1527-ben, a német zsoldosokkal vívott harcban.
©
Sárkányhajók versenye a budapesti Dunai Regatta egyetemi evezősversenyen 2017. május 6-án.
©
Ballagó középiskolás diákok 2017. május 5-én. Több mint 73 ezer diák kezdi meg hétfőn az érettségit.
©