szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mandátumának lejárta előtt álló köztársasági elnök öngyilkos politikát folytat a vétókkal, ugyanis utolsó (amúgy csekélynek látszó) esélyét is eljátssza ezekkel a lépésekkel - írja Török Gábor politológus.

A megválasztása ellen kardoskodó kormánypárti politikusok éppen tőle kapnak egyértelmű érveket: ilyen önálló és önjáró elnök miért kellene a kétharmados többséggel rendelkező Fidesznek? A visszaküldött törvényjavaslat mellé írt levélben az érvelés kétségtelenül logikus és lefegyverző, van azonban két ellenérv, egy erős és egy gyenge. Előbbi szerint az államfő mostani vétói feltehetően már nem befolyásolják a Fidesz döntését, nem most derült ki ugyanis Sólyomról, hogy nem lehet távirányítani. Ha megpróbálta volna az alkalmazkodást, csak saját hitelességét ásta volna alá, de eredményt ettől nem remélhetett - olvasható a blogon. A politológus teljes véleményét elolvashatja a blogján.
hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: belemegy-e az LMP egy széles baloldali egységfrontba?

Ha az LMP önállóan indít főpolgármester-jelöltet Budapesten, a fideszes Tarlós István esélye a városvezetői posztra igencsak megnő. Ha azonban az LMP hajlandó belemenni egy széles baloldali egységfrontba, könnyen lehet, hogy a Fidesz továbbra sem tudja bevenni a fővárost - írja Török Gábor politológus. Utóbbi esetben viszont véget érhet az LMP sem-sem típusú, középen állós korszaka: a döntéssel a párt egyértelművé tenné, hogy hol keresi a helyét és ebből adódóan politikai ellenfelét a magyar politikában.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: újra van bal- és jobboldal?

Többen úgy vélik, hogy a Fidesz a 29 lépéssel érezhető elmozdulást tett a "régi", 1998-2002 közötti jobboldal irányába. De ennek néhány érv ellentmond ennek - olvasható Török Gábor politológus blogján.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: jó-e nekünk a szlovákiai választási eredmény?

Az eredmények ismertek: hiába kapta a legtöbb szavazatot Robert Fico pártja, feltehetően az eddigi ellenzék alakíthat kormányt. Az elmúlt hetek feszült magyar-szlovák viszonyára tekintettel most minden korábbinál aktuálisabb a kérdés: jó ez nekünk? - tette fel a kérdést Török Gábor politológus.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: a győztes mindent visz?

A hétfői napirend előtti felszólalásokban az LMP és az MSZP frakcióvezetője egyaránt hatalomkoncentrációval és az ellensúlyok tudatos gyengítésével vádolta a Fideszt. Kétségtelen, az első önkorlátozónak látszó lépések óta a kormányoldal elkezdte használni az erejét - írja Török Gábor a blogján.

A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

Kálmán Olga is megkapta a lemondott védőoltást

Kálmán Olga is megkapta a lemondott védőoltást

Fusizás, osztálypénz, unokázós csalás – így csökkentené az államadósságot a Duma Aktuál

Fusizás, osztálypénz, unokázós csalás – így csökkentené az államadósságot a Duma Aktuál