szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mi lehet a Kétfarkú Kutya Párt sikerének titka? – tette fel a kérdést Török Gábor politológus.

A Kétfarkú Kutya Párt főpolgármester-jelöltje elsőként gyűjtötte össze a jelöltállításhoz szükséges közel 30 ezer ajánlószelvényt. Bár a választási bizottság honlapja alapján még egyetlen indulni szándékozó sem nyújtotta be a fővárosban az ajánlásokat, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy – a megnehezített jelölési feltételek ellenére – a párt budapesti, hetedik kerületi és szegedi jelöltje is rajthoz állhat október harmadikán. Nem kell túl nagy elemzői éleslátás ahhoz, hogy észrevegyük: ahogy a világ más tájain (lásd a sokat emlegetett izlandi és egyéb eseteket), úgy nálunk is elsősorban a választói kiábrándulás, csalódás és közöny, azaz a hivatásos politikával szembeni sajátos tiltakozás hívja életre ezeket a szervezeteket. Ebben az értelemben a politikai rendszer diszfunkciójáról szólnak elsősorban sikereik, amelyekhez persze szükség van kreativitásra, munkára és vállalkozó szellemre is – olvasható Török Gábor blogján. A teljes elemzést elolvashatja a politológus blogjának legfrissebb bejegyzésében.
hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: eltűntek a rendszerváltók?

Sokat hallunk mostanában határvonalakról, a magyar politika megújításáról, az 1989-1990-ben alapított rendszer felváltásáról, ami a dolog logikája alapján csak a korábbi politikai elit háttérbe vonulásával együtt történhet meg - olvasható Török Gábor blogján.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: miért ütött meg ilyen hangot Kövér?

Kövé László ünnepi beszédében azt állította, hogy "történelmi sorsa a magyarságot méltányosságra és óvatosságra tanította", továbbá arról beszélt, hogy "túlzással, igazságtalansággal és vad indulatokkal lehet hódítani, de megmaradni csak méltányossággal, türelemmel lehet, és csak így lehet újra kezdeni". De miért ütött meg ilyen hangot Kövér? Török Gábor erre kísérel meg választ adni.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: Alsóörs ügyében jobb lett volna hallgatni?

Nem először lett politikai téma egy borzalmas bűncselekményből. Aki szereti olvasgatni a régebbi újságokat vagy a parlamenti naplót, már a kilencvenes évek vitáiban is felfedezheti azokat a mondatokat, amelyekben a mindenkori ellenzék egy-egy hasonló eset kapcsán a kormány orra alá dörgöli tehetetlenségét és felkészületlenségét - olvasható Török Gábor blogján.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: mire számíthatunk Schmitt Páltól?

Egy új minőség költözött a Sándor-palotába: a múlt pénteki beiktatási ceremónián elhangzott, jól megírt és hatásosan előadott, első államfői beszéd alapján elég világosan kirajzolódott, hogy mire számíthatunk Schmitt Páltól - és természetesen az is, hogy mire nem - olvasható Török Gábor blogján.

hvg.hu Itthon

Mit jelent a túlhatalom?

A választói akaratról lehet véleményünk, örülhetünk neki vagy bánkódhatunk miatta, ám egy demokratikus választás nyomán előálló helyzetet az objektivitás látszatát keltve megkérdőjelezni nem lenne szabad - írja blogjában Török Gábor politikai elemző.

hvg.hu Napi merítés

Rogán: "Nekem is lettek volna ötleteim"

"Nekem is lettek volna ötleteim" – mondta néhány nappal ezelőtt a Mokka című műsorban Rogán Antal, aki hosszas hezitálás után úgy határozott, hogy a főpolgármester-helyettesi kilátások helyett októberben inkább az ötödik kerület vezetéséért száll újra harcba - olvasható Török Gábor politológus blogján.

Koronavírus: van már magyar fertőzött

Koronavírus: van már magyar fertőzött

Restaurátori "melléktermékekből" készült művekkel nyitott Budapest új galériája

Restaurátori "melléktermékekből" készült művekkel nyitott Budapest új galériája

Külföldi autópályadíj után hol kell adózni?

Külföldi autópályadíj után hol kell adózni?