szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyümölcsök és a gyümölcsszármazékokból készül probiotikus italok nagyban segítik a bélflóra egészségének megőrzését, és jótékony hatással vannak a bélben található hasznos baktériumokra is – írja a Newstarget.com.

© sxc.hu
A kutatást végző új-zélandi dr. Lesley Stevenson szerint a gyümölcsszármazékokból készül probiotikus italok javítják a bél egészségét. „A kutatóknak a világon mindenhol rá kellett döbbenniük, hogy a gyümölcsök – kifejezetten néhány speciális gyümölcskeverék – olyan gyulladáscsökkentő, anitbakteriális és vírusölő hatással rendelkeznek, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni.” Az aucklandi Hort Research kutatóintézet összeállította a világ legnagyobb gyümölcsösszetevők listáját, amely magában foglal rengeteg új, a leghasznosabb tulajdonságokkal rendelkező gyümölcs-alapanyagot is. Például az ízletes és ropogós alma az egyik legtöbb jótékony tulajdonsággal rendelkező gyümölcs. Továbbá az áfonya és a gránátalma is szerepel a listán, amely mostanában a legnépszerűbb összetevője a probiotikus italoknak.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Plázs

Önbizalmat növel a grépfrút

A grépfrút, amellett, hogy fogyókúrák egyik alapeleme, javítja a szervezet regeneráló-képességét, a sejtek szabad gyökökkel szembeni védelmét. Kivonatának néhány cseppje megújítja az önbizalmat, illata serkenti az agy jobb féltekét, javítja a memóriát és segíti a koncentrációt.

hvg.hu Plázs

Az eper megvéd az Alzheimer-kórtól

Az eperben található biokémiai anyagok hozzájárulnak a memória és a mentális funkciók karbantartásához – írja a Newstarget.com.

hvg.hu Plázs

Nem reggeliznek, cigiznek és híznak a magyar középiskolások

A magyar diákok többsége túlzott mértékben fogyaszt húskészítményeket, cukrozott üdítőket és zsíros ételeket, így az elhízás fenyegeti a fiatalságot – derül ki az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) kutatásából, amely budapesti középiskolások táplálkozási és életmódbeli szokásait vizsgálta.

MTI Tech

Új trükkök fogyni vágyóknak

Egy amerikai egyetemi tanár szerint a fogyókúrázók sokkal jobban tennék, ha a kalóriák számlálása helyett inkább az étkezési szokásaik rejtőzködő részleteire figyelnének.

hvg.hu Plázs

Diéta helyett pekándió

A NewsMax.com híre szerint a pekándióban található E-vitamin a diétánál is jobban segít megőrizni a szív egészségét.

hvg.hu Plázs

Hogyan lehet öregen is fiatal az agyunk?

Nem titok, hogy a zöldség egészséges, de a legújabb kutatások eredménye szerint jótékony hatásuk egészen az öregkorig tart, segít megakadályozni a lassú szellemi leépülést és fiatalosan tartja az agyműködést. A kutatást a Chicago-i Rush intézet munkatársai végezték 1946, 65 vagy annál idősebb férfi és nő bevonásával – írja a Newstarget.com.