szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a Fővárosi Bíróság a...

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a Fővárosi Bíróság a közelmúltban hozta meg azon döntését, hogy az üdülési csekk adás-vételére vonatkozó elektronikus hirdetések gazdasági reklámnak minősülnek.

A hatályos jogszabályok alapján a gazdasági reklám közzétevője felelősséggel tartozik az internetes oldalán közzétett hirdetés tartalmáért. Mivel az adó- és járulékkedvezménnyel támogatott üdülési csekk névre szóló, így annak eladását vagy megvételét a törvény tiltja, tehát az adás-vételre vonatkozó hirdetések törvénysértőek - fejtik ki.
   
Az alapítvány tájékoztatása szerint a bíróság elutasította az elektronikus hirdetést megjelentető szolgáltatók azon álláspontját, melyben az elektronikus kereskedelemre hivatkozva nem akartak felelősséget vállalni a hirdetések tartalmáért.
   
Kiemelik: az elektronikus hirdetési lapokat üzemeltető szolgáltatók így a jövőben vélhetően már a megjelenés előtt kiszűrik az üdülési csekk törvénytelen adás-vételét tartalmazó kezdeményezéseket.
   
Az üdülési alapítvány munkatársai megjegyzik továbbá, hogy a fent említett, "nemzetközileg is jelentős jogerős ítélet" túlmutat a konkrét eseten, így várhatóan átrendezi az elektronikus hirdetések kialakult magyarországi gyakorlatát azzal, hogy kedvező hatással lehet azon termékek forgalmazására, melyek márkája védjegyoltalom alatt állnak.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott

Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban

Húsz év alatt kiderült, hogy „bontani nagyon szeretnek a magyarok”

Húsz év alatt kiderült, hogy „bontani nagyon szeretnek a magyarok”