Tetszett a cikk?

Nem lesz kapható a patikákban az egyik legnépszerűbb, vényköteles fájdalomcsillapító, a Quarelin egészen júniusig – értesült a Független Hírügynökség.

A gyógyszergyártó cég ugyanis lecseréli a készítmény hatóanyaggyártó üzemét, ezért nem lehet kapni a gyógyszert május 31-ig. Júniustól is csak a húszas kiszerelést árulják a patikák, a tízes megszűnik. Az átmeneti időszakban a betegek a receptre kapható gyógyszer helyett, vény ellenében Algopyrin Complex tablettát kaphatnak, amelynek hatóanyagai mindenben megegyeznek a jelenleg hiányzó fájdalomcsillapítóéval.

Négy éve januárban jelentették be, hogy vényköteles lesz több, addig recept nélkül kapható népszerű láz- és fájdalomcsillapító, így például az Algopyrin és a Quarelin. A bejelentés után az emberek megrohanták a patikákat, két nap alatt annyi fogyott ezekből a szerekből, mint máskor egy hónap alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Plázs

Fájdalomcsillapítás: mellékes a mellékhatás?

A 18-64 évesek háromnegyede használ valamilyen fájdalomcsillapító tablettát vagy kenőcsöt, a mellékhatásokról viszont sokan nem tájékozódnak – többek között ez derült ki egy friss felmérésből, amelyben a fájdalomcsillapítók használati szokásait mérték fel.

Medipress Plázs

Súlyos mellékhatásokat okozhatnak fájdalomcsillapítók

A széles körben elterjedt fájdalomcsillapító, az ibuprofen hatóanyag nagy dózisban való rendszeres szedése megháromszorozza a stroke kockázatát, valamint növeli a szívinfarktus valószínűségét - írja a British Medical Journal.

A Microsoft egy érdekes új funkcióval nehezítené a laptoptolvajok dolgát

A Microsoft egy érdekes új funkcióval nehezítené a laptoptolvajok dolgát

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

A kutya vacsorája: a zárva tartás nagy átrendeződést hoz a vendéglátós piacon

A kutya vacsorája: a zárva tartás nagy átrendeződést hoz a vendéglátós piacon