szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megtiltották a dohányzást Zamárdiban a Balaton-parti sávban, gyakorlatilag a strandon - írta csütörtökön a Somogyi Hírlap a helyi képviselő-testület friss döntése nyomán.

Csákovics Gyula (független) polgármester a lapnak elmondta: a három kilométernyi szabadstrand teljes hosszában, a Balaton vize és a parti sétány között tiltották meg a dohányzást. Hihetetlen mennyiségű csikk gyűlt össze a füves strandterületeken, ami látványnak is elborzasztó - indokolta a döntést a polgármester. A jövőben csak a füves rész után, a sétányon engedik meg a dohányzást. A tiltásnak igyekeznek érvényt is szerezni. A közterület-felügyelők először figyelmeztetnek, de utána bírságolnak is - mondta a zamárdi polgármester. Reményét fejezte ki, hogy több tóparti település is követi a példájukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!