szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A megyék közül már csak Jász-Nagykun-Szolnokban hiányzik ez a diagnosztikai szolgáltatás és terápiás lehetőség. A projekt 240 millió forint európai uniós pályázati pénzből valósul meg.

Nukleáris medicina osztályt hoznak létre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban 240 millió forint európai uniós pályázati pénzből - közölte Tölgyes Anna, a szolnoki gyógyító intézmény főigazgató-helyettese szerdán.

A megyék közül már csak Jász-Nagykun-Szolnokban hiányzik ez a diagnosztikai szolgáltatás és terápiás lehetőség. A megyei betegek eddig Szegedre, Debrecenbe, Kecskemétre valamint Budapestre, az Uzsoki kórházba jártak vizsgálatra, kezelésre - indokolta a fejlesztés szükségességét a szakember.

A 2015 elejére elkészülő nukleáris medicina osztály izotópos laboratóriumában az onkológiai betegeknek komplex ellátást tudnak nyújtani. Rajtuk kívül a kardiológiai, a máj-, a vese- valamint pajzsmirigy betegek gyógyulása is elősegíthető az új kórházi részlegben.

Az osztályt a Hetényi kórház meglévő épületében, a belgyógyászati pavilon földszintjén, jelenleg üresen álló területen kap helyet. Kialakítása a speciális sugárvédelmi előírások miatt mintegy 30 millió forintba kerül. Gépekre, műszerekre és más berendezésekre, illetve járulékos költségekre várhatóan 210 millió forintot költenek.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tesztet csinál és a maszkhordásra figyelmeztet egy új, egyiptomi robot

Tesztet csinál és a maszkhordásra figyelmeztet egy új, egyiptomi robot

Fent van ez az alkalmazás a telefonján? Ha nem vigyáz, az adatai bánhatják

Fent van ez az alkalmazás a telefonján? Ha nem vigyáz, az adatai bánhatják

Johnny Depp fellebbezett a „feleségverős” perben, de elutasították

Johnny Depp fellebbezett a „feleségverős” perben, de elutasították