szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Európai Unió 240 millió forintos támogatásával nukleáris medicina osztályt alakítanak ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben. Bene Ildikó főigazgató szerint a fejlesztésre azért van szükség, mert a megyék közül Jász-Nagykun-Szolnok az egyetlen, ahol nem áll rendelkezésre ez az alapvetően diagnosztikai módszer a gyógyításhoz.

Izotópdiagnosztika és radioizotóp-terápia esetében társintézményekhez, elsősorban Budapestre kerülnek most a betegek, a fogadókórházak szűk kapacitása miatt azonban az előjegyzési idő akár 3-4 hónap is lehet – tette hozzá a kórházi vezető.

A nukleáris medicina osztály felújítás után a kórház egyik meglévő épülete, a belgyógyászati pavilon földszintjén üresen álló területen kap helyet. A gépek és műszerek beszerzésére több mint 174 millió, az építészeti átalakításra több mint 27 millió, míg az informatikai beszerzésekre közel ötmillió forint áll rendelkezésre. A működéséhez szükséges humánerőforrást a kórház biztosítja.

A tervek szerint az új osztály 2014 végére készül el, és attól kezdve felelősévé válna a Szolnok megyében, valamint a ceglédi és a nagykátai járásban lakó 500-550 ezer ember ellátásának, ezen belül a területen élő onkológiai betegek gyógyulási esélyeit javító korszerű kezeléseknek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz

Mihez kezd egy valóságshow a nemi erőszakkal?

Mihez kezd egy valóságshow a nemi erőszakkal?