szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ötvenévesen a legnehezebb pozitívnak maradni, ám hatvan felett újra megszépül a világ mindazoknak, akik nem a posztszovjet országokban élnek – derül ki a statisztikákból.

Mindenki ismeri és féli a középkorúak hírhedt krízisét, egy új kutatás szerint azonban hatvanéves kor felett búcsút inthetünk az önértékelési mélypontoknak – írja a The Lancet tudományos folyóiratban megjelent tanulmányra hivatkozva a Spiegel. Andrew Steptoe, Angus Deateon und Arthur Stone az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) karöltve jegyzi azt az anyagot, amelyhez az évi 150 ezer ember bevonásával készülő nemzetközi elégedettségi mutatók biztosították az alapot.

©

A statisztikák szerint a nyugati országokban az embereken leginkább 45 és 54 éves koruk közt uralkodik el a jövőtlenség, kilátástalanság érzete vagy csupán a mezei depresszió. Érdekesség, hogy hatvan éven felül a folyamat visszájára fordul és a kor előrehaladtával nagy átlagban lehullanak az embert gyötrő világ- és önismereti kétségek. Nem elhanyagolható kitétel azonban, hogy a tendencia csak a nyugati országok lakóira érvényes, például a volt szovjet blokk utódállamaiban a letargia mértéke ugyanis egyenes arányos az évek számával, melynek fő okait a kutatók a sok esetben jelképes nyugdíjakban és a megkérdőjelezhető egészségügyi ellátásban látják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden rekordot megdöntött a használt autók adásvétele

Minden rekordot megdöntött a használt autók adásvétele

Elkapta a koronavírus-fertőzést a Szent János Kórház főigazgatója

Elkapta a koronavírus-fertőzést a Szent János Kórház főigazgatója

A súlyos belga járványhelyzet sem állítja meg az Európai Parlament ülését

A súlyos belga járványhelyzet sem állítja meg az Európai Parlament ülését