Tetszett a cikk?

Hogyan tehetjük a nap érlelte hazai gyümölcsöket az ünnepi asztalra télen is? Végy egy bátor receptet, csipet gondosságot és nagyadag lelkesedést! Így készülnek ugyanis a Kanálka Manufaktúrában a kizárólag hazai alapanyagból válogatott gyümölcsös hagymalekvárok, szószok és zöldségkrémek!

Az Alföld déli szegletében, eldugott falucskában, Királyhegyesen születnek azok a finom mártások melyek négy éve meghódították a hazai gourmet boltokat és évről-évre nagyobb ismertségre tesznek szert. A Molnár testvérpár filozófiája egyértelmű: becsüljük és szeressük az itthon termett zöldségeket és gyümölcsöket, hiszen tudnak olyan ’trendik’, színesek és jól kombinálható köretek lenni, mint a közkedvelt olívabogyó vagy zakuszka.

Az ősz beköszöntével egyik legnépszerűbb termék szezonja kezdődött meg: a hazánkban őshonos birsalmáé! Farkas-Molnár Ágnes, a vállalkozás vezetője úgy írja le az ebből a különleges gyümölcsből készült chutney-t, mint:

„Egy izgalmas utazást a fanyar ízvilágból a fahéjas jegyeken át az édes hagyma által keltett kellemes megérkezésig. Épp ezek a jegyek teszik Birsalma Chutney-nkat az ünnepi asztalok fontos szereplőjévé, hiszen új dimenzióba emeli az ínyenc sajtokat, a pulykasültet, vagy éppen a sült halakból készült karácsonyi ételeket.”

Az ünnepi fogások szerencsére megkívánják a gazdag választékot, így a kísérletezni vágyók mind megtalálják kedvencüket: a Rozmaringos meggyet kacsa- és libaételek mellé, a Szilva chutney vadhúsok kísérőjeként ajánlják, mitöbb honlapjukon  Gastrolin szenvedélyes gastroblogger jóvoltából hetente kerülnek fel színes receptek, így segítve a hagymalekvárok felhasználását.

Konfitált libamáj meggychutney-s palacsintával

A finomságok manapság egyik legértékesebb tulajdonságáról Molnár Judit társtulajdonos avat be minket:

„Azon túl, hogy termékeink adalékanyagmentesek, fontos kiemelni, hogy sem a termékeinkhez, sem az üzemünkben nem használunk glutén-, tej-, tojásszármazékot, így az ételérzékenységgel küzdők is bátran fogyaszthatják szószainkat!”

A karácsonyhoz közeledve sokan döntenek úgy, hogy hazai ajándékkal kedveskednek munkatársuknak, köszönik meg az egész éves közös munkát partnereiknek. Eme gesztusnak idén még nagyobb jelentősége lesz: hiszen az online térbe szorult kommunikáció világában az ajándékozás öröme összekapcsolja az embereket.

A testvérpár büszke arra, hogy a Magyarországon magas színvonalat képviselő drogéria láncok bizalmat szavaztak termékeiknek: a Müller üzletekben immáron két éve, míg a DM polcain a karácsonyi kínálatba válogatták be Ünnepi Díszdobozaikat. Online téren pedig a legdinamikusabban fejlődő online szupermarket, a kifli.hu ajánlja a magyar brandet.

A KANÁLKA termékeket online szupermarketben, a Müller és DM üzletekben találják.