HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

Mit kezdjünk a gyásszal egy olyan társadalomban, amelyben a halál tabu?

Az elkerülhetetlen veszteségeket követő gyász olyan egyetemes fájdalom, amelyet mindannyian megtapasztalunk életünk során, mégsem rendelkezünk megfelelő tudással, hogyan nézzünk szembe vele, vagy hogyan nyújthatunk támogatást gyászoló szeretteinknek.

©

Singer Magdolna több évtizede foglalkozik gyászkíséréssel, veszteségeket elszenvedett emberek segítésével. Munkájának egyik legfontosabb része az, hogy támaszt, erőt és bátorítást ad, és visszaigazolja, hogy riasztó érzéseink a tragédiára adott normális reakciók. Nem sürgeti a gyászfolyamatot, hanem segít elviselhetővé tenni, és reményt nyújt, hogy lehetséges a megbékélés.

Gyászkísérés című, május 12-én megjelenő könyvében és a következő, ingyenes online HVG Extra Pszichológia Szalonban segítő tapasztalatait osztja meg velünk.

Házigazda: Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője.

Időpont: 2021. május 12., 18:00-19:30

Az élő online beszélgetést zárt Facebook-csoportban követheti majd, amelynek során kérdéseket tehet fel a szakembernek. Az esemény regisztrációhoz kötött, amelyet itt tud megtenni.

Singer Magdolna író, újságíró, gyásztanácsadó, mentálhigiénés szakember, a Napfogyatkozás Egyesület elnökségi tagja, a gyász egyik hazai szakértője. Gyászcsoportvezetőket képez ki, előadásokat tart, valamint egyénileg segíti a veszteséget elszenvedett személyeket. Mestere, Polcz Alaine szellemi útját igyekszik követni. Eddig megjelent 19 könyve az emberi sors elkerülhetetlen veszteségeit járja körül.

Legutóbbi kötetei a HVG Könyveknél: Asszonyok álmában síró babák – Történetek a gyászról; Ki vigasztalja meg a gyerekeket? – Válás és gyász a családban; Érző férfiak – 18 személyes történet veszteségekről és feldolgozásról és Szextörténetek – A szvingerező, a hű feleség, a szexuálterapeuta és még tizenkilencen a szexről címmel.

Hasonló cikkeket a legújabb HVG Extra Pszichológia magazinban találhat, amelyben a külső-belső szabadsággal foglalkozunk.

Fizessen elő a magazinra, most sokféle kedvezmény várja.

 


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!