szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Az argentin tenor neve nem ismeretlen a hazai közönség előtt, hiszen már többször koncertezett nagy sikerrel...

Az argentin tenor neve nem ismeretlen a hazai közönség előtt, hiszen már többször koncertezett nagy sikerrel Magyarországon. Kiváló színészi alakításai és karizmatikus színpadi megjelenése indokolja, hogy a világ legrangosabb operaházai kérték fel televíziós opera vagy koncertszerű elõadás főszereplőjének. Cura több mint egy operasztár: képzett zeneszerző és karmester, fantasztikus előadóművész, sokoldalú játékmester, aki arra született, hogy a legjobb zene művelésével szórakoztasson és neveljen. Tiszteletbeli tanárként illetve Rosario díszpolgáraként tüntették ki hazájában, és 2004 óta Veszprém város díszpolgára is. Az argentin tehetség, nemcsak operaénekesként, karmesterként és zeneszerzőként, de rendezőként, díszlettervezőként valamint fotóművészként is kiváló.

©

Komlósi Ildikó 1984-ben Ónodi Mária növendékeként diplomázott a Zeneakadémián, majd a következő évben Londonban és a Milánóban folytatta tanulmányait. 1985-ben szerződtette a Magyar Állami Operaház, aminek 9 évig volt tagja. 1986-ban a Pavarotti-énekverseny győzteseként kezdett felfigyelni rá a szakma és elindult nemzetközi karrierje: Verdi Requiemjében Luciano Pavarotti mellett debütált Lorin Maazel vezényletével. Egyetlen operatársulat mellett sem kötelezte el magát, de a Milánói Scala, a New York-i Metropolitan a Bécsi Staatsoper, a Drezdai Semperoper, a Veronai Aréna, és a Londoni Covent Garden gyakori meghívottja. Komlósi Ildikó és José Cura tavaly a New York-i Metropolitanben a Franco Zeffirelli rendezte Parasztbecsület-elõadáson szerepelt együtt nagy sikerrel. A művésznő már a világ valamennyi híres operaházában fellépett, itthon viszonylag ritkán hallható, ezért is különleges a veszprémi gálaest. 2006-ban José Cura mellett a Verona per l'Arena nemzetközi operadíjat vehette át.

©

A Veszprémi Ünnepi Játékokról további információt ide kattintva érhet el.

Az E.ON csoport 2004 óta támogatja a magyarországi fesztiválpaletta egyik valóban kiemelkedő eseményét, 2009 óta már főtámogatóként, a Veszprémi Ünnepi Játékokat.

Az öt napos fesztivál a hangszeres muzsika, a jazz és a könnyedebb stílus kedvelőinek nyújt igazi csemegét olyan világhírű külföldi és magyar művészek fellépésével, mint Chick Corea, Jose Cura, Komlósi Ildikó, az Earth Wind & Fire együttes és Khaled.

Az E.ON vezető energetikai vállalatcsoport elkötelezett támogatója a kultúrának, ezen belül külön hangsúlyt fektet a szolgáltatási területén megrendezésre kerülő kulturális események és fesztiválok támogatására. A Veszprémi Ünnepi Játékok kiemelkedő művészeti színvonalával, különleges helyszínével és hagyományteremtő törekvéseivel méltán része a cégcsoport által támogatott események sorának.

Mégis mekkora bravúrra lesz szükség Európa beoltásához koronavírus ellen?

Mégis mekkora bravúrra lesz szükség Európa beoltásához koronavírus ellen?

Mintha lélegezne egy New York-i híd, ahogy a szél miatt fel-le mozog – videó

Mintha lélegezne egy New York-i híd, ahogy a szél miatt fel-le mozog – videó

„Az, ami igazán szép, még előttem van, nem mögöttem” – SZFE-advent a hvg.hu-n

„Az, ami igazán szép, még előttem van, nem mögöttem” – SZFE-advent a hvg.hu-n