szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Médiatanács üdvözli az RTL Klub valóságshow-ja, a Való Világ adásaira vonatkozó etikai kódexet - közölte a médiahatóság.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa előremutató lépésként értékeli, hogy az RTL Klubon hamarosan újra induló Való Világ című valóságshow készítői etikai kódexben elkötelezték magukat amellett, hogy műsorukat a médiatörvény hatályos előírásainak szem előtt tartásával készítik - áll a hatóság közleményében.  

Az etikai kódexben foglalt elvek az önszabályozás fontos elemei - írja a testület. A szerkesztési alapelvek rögzítése garanciaként szolgálhat arra, hogy a műsorszolgáltató a saját maga által kijelölt korlátokat betartsa - írja a hatóság, amely azt is közölte, hogy folyamatos figyelemmel kíséri majd a Való Világ műsorait.

Az RTL Klub 2010. augusztus 17-én jelentette be, hogy ősszel műsorára tűzi a Való Világ negyedik szériáját.

hvg.hu Gazdaság

A TV2-vezér az új stratégiáról és a Megasztár kontra X-Faktor jelenségről

A TV2 október végén kinevezett vezérigazgatója, Simon Zsolt a Heti Válasznak adott interjúban kifejtette, elég nagyok már hozzá, hogy ne akarjanak még nagyobbak lenni. Már nem az RTL legyőzése, hanem a portfólióépítés a céljuk, amit a digitális és küszöbön álló interaktív tévézés korában nem lehet elkerülni.

HVG Gazdaság

Kié az RTL Klub?

Fél évvel az üzletkötés bejelentése után se tudta megszerezni az RTL Klub részvényeinek közel egyharmadát a Fidesz-közeli Infocenter.hu Zrt. – derül ki a HVG csütörtöki számából.

hvg.hu Itthon

Januártól fizetős lesz az RTL Klub műsora

Fizetőssé válik az RTL Klub, januártól tartalmáért előfizetési díjat kér a kábelszolgáltatóktól és az Antenna Hungáriától, ellenkező esetben a műsor - eddig ingyenesen rendelkezésre bocsátott - sugárzását letiltják. A lépéssel egyúttal az IKO Media Group érdekeltségébe tartozó csatornákat is igyekeznek helyzetbe hozni.

MTI Itthon

OVB: megsértette az esélyegyenlőség elvét az RTL Klub

Megsértette a jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőség választási alapelvét az RTL Klub, mert egy hírműsorban a Fidesz, az MSZP és az LMP dugódíjról alkotott véleményét bemutatta, a Jobbikét viszont nem - határozott pénteken az Országos Választási Bizottság (OVB).

 Belépés csak maszkban: fura időszak kezdődik kedden az iskolákban

Belépés csak maszkban: fura időszak kezdődik kedden az iskolákban

Alig van új fertőzött, két koronavírusos beteg meghalt

Alig van új fertőzött, két koronavírusos beteg meghalt

Hamarosan feloldhatják az időseknek fenntartott vásárlási sávot?

Hamarosan feloldhatják az időseknek fenntartott vásárlási sávot?