szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Meglátogatta Diana hercegnő sírját Vilmos brit trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton.

Vilmos - Károly walesi herceg és az 1997-ben elhunyt Diana elsőszülött fia - jövő pénteken esküszik örök hűséget polgári származású választottjának a londoni Westminster-apátságban, ugyanott, ahol az ifjú trónörökös édesanyjától annak idején búcsút vettek. Diana és akkori barátja, Dodi Fayed motoros sajtófotósok által üldözött kocsija 1997 augusztusának utolsó éjszakáján nagy sebességgel egy párizsi közúti aluljáró pillérének csapódott. A balesetben a hercegnő - aki egy évvel korábban vált el Károly hercegtől - és Fayed, valamint a gépkocsi vezetője is életét vesztette. Dianát öccse, Charles Spencer gróf birtokán, a Northamptonshire grófságbeli Althorpban, a birtok tavának kis szigetén helyezték végső nyugalomra.

A csütörtöki Daily Mirror beszámolója szerint Vilmos és Kate a minap kettesben tett látogatást a csónakkal megközelíthető szigeten, és virágokat helyeztek el a síremléken. A lap bennfentes forrásai szerint Vilmosnak nagyon fontos volt, hogy még az esküvő előtt elvigye Kate-et Diana sírjához. A trónörökös már korábban is komoly gesztusokkal jelezte, hogy mennyire fontos számára édesanyja emléke. Ennek legfeltűnőbb - és az alattvalók általános helyeslésével kísért - megnyilvánulása volt, hogy Vilmos tavaly novemberben Diana jegygyűrűjével jegyezte el kedvesét. Vilmos édesapja, Károly walesi herceg ugyanezzel az akkor 28 ezer fontba kerülő gyűrűvel jegyezte el 1981-ben a 20 esztendős Dianát.

Az apró gyémántokkal kirakott, zafírkővel díszített 18 karátos aranygyűrű mai piaci értéke meghaladja a 200 ezer fontot (60 millió forint), ám eszmei értékét - tekintettel előtörténetére - szakértők 32 millió fontra (csaknem tízmilliárd forintra) taksálják. Vilmos az eljegyzés bejelentése után közölte: azért választotta ezt a jegygyűrűt, mert úgy érzi, hogy így néhai édesanyja is kettőjük életének részesévé válhat.

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg