szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kütyüre szabott hordozók közül válogattunk. Hová tegyük, ha épp nem bújjuk?

Az iPhone-zsebes boxeralsó után nem meglepő, hogy az iPadre is specializálódott a divatszakma. Az egyik New York-i szabóság, a Mohan’s meghirdette, hogy bármely náluk vásárolt öltönybe iPad-zsebet varrnak. Az első generációs kütyüre már több mint ötszáz felöltő készült, ára 600 dollár, de választható olcsóbb blézer is, mely iPad-zsebbel 450 dollár. Ramchandani Mohan szabó negyven éve vetette meg a lábát New Yorkban, és tartja a lépést a legújabb trendekkel. Az iPad 2 pedig neki is kapóra jön, hisz a könnyebb (600 grammos) verzió már biztos nem fogja lehúzni a szövetet.

Zsebibaba
©

A legtöbben mégis a szokványos hordozókat választják, melyeknek természetesen készülnek exkluzív változatai is. A Louis Vuitton például már az első kiadáskor észbe kapott, 2010 májusában – épp egy hónappal az iPad amerikai megjelenése és egymilliós rekordeladás után – bejelentette, hogy kétfajta iPad-tokkal ünnepli a technika e csodáját.

Színe-java
©

Ezért a márkaigényes fogyasztók először nem is a Louis Vuitton főhadiszállásán, Párizsban, hanem a New York-i üzletben juthattak hozzá a hagyományos barna monogramos, vagy a kékesszürke, úgynevezett Damier Graphit tokhoz 390 dollárért, de az európai bevezetés óta minden luxustáska-fiók kapott a készletből. Így Budapesten is megvásárolhatja az első generációs iPad-tulajdonos a kiegészítőt – a boltból szerzett információk szerint 81 ezer forintért.

Más táskagyártók ugyancsak presztízskérdésként kezelik az Apple-találmányt. Egy amerikai vállalatnak komoly portfóliója van speciálisan iPadre szabott hordozókból, sőt, míg a Louis Vuitton nem reagált az újabb verzióra, ők hamar átszabták a táskáikat. A 199 illetve 189 dollárért kapható Temple márkájú kiegészítők különlegessége, hogy második világháborús szövetből és antikolt bőrből készültek. Az esztétika mellett nem utolsó szempont, hogy tökéletesen beléjük passzintható a 241,2x185,7x8,8 milliméteres iPad 2, továbbá ki is hajtható, így asztalra támasztva még tokjában neki lehet esni a böngészésnek.

Presztízstáska iPadre szabva
©
©

Vannak a nőnemű iPadeseknek is "prét-a-porter" variációk, ezek élénkebb színeikkel emelkednek ki a pasikra szabott kiegészítő-kínálatból, de árusítanak Sleek Skin néven olyan tokot is, amely a női táskák feneketlenségétől és a zsúfolt retikül karcolásveszélyeitől mentheti meg az értékes műszert. Nem is kell mélyen a pénztárcába nyúlni a tetszetős darabért, mindössze 19,95 dollárért megrendelhető a weben.

Tokkal-vonóval
©
Vízálló iPad-táska
©

A természeti csapások ellen is készülnek iPad-táskák, az egyik vízálló hordozó alig száz dollárért például nem csupán véd az eső ellen, de az infotábla úgy is használható, hogy ki sem veszik belőle.

Az IT-felszereléshez maga a gyártó is kínál okos kiegészítőket, az Apple „fedlapja” egyrészt takarja az érzékeny érintőképernyőt, a harmonikaszerű fedél másrészt támasztékként segíti a kényelmesebb használatot. Itthon 12 390 forintért kapható.

Hajdók Dávid Tech

Magyarországon a legdrágább az iPad 2

A San Francisco Chronicle napilap online kiadása a nap számának a 736-ot választotta. Ennyibe kerül Magyarországon az iPad 2 alapverziója.

life-style.hu Shake

iPadról irányítható a legmodernebb ház - fotók, videó

Ha valakinek van pénze, akkor egészen egyedi otthont is varázsolhat magának, ahol a modern technika és a kényelem elegánsan találkozik. A 2011-es Home of the Year verseny első helyezést elérő modern házát mutatjuk most be, amely alaposan feladja a leckét a jövő otthonait illetően.

MTI Tech

IPadeket kapnak amerikai óvodások

Ceruzákkal, ujjfestékkel, tanulási kártyával (flashcard) felszerelt iPad táblagépekkel látják el az amerikai óvodákat: az ötlet sokakat lelkesít, ellenzői viszont amiatt aggódnak, hogy a gyermekek túl kicsik, hogy vigyázni tudjanak a költséges technológiára.

MTI Itthon

Papír helyett iPadre írnának a kormánytagok

A kormány számításai szerint havi másfél-kétmillió forintot spórolhatnak azzal, hogy a jövőben a közigazgatási államtitkári értekezleteken és a kormányüléseken iratok helyett iPadet használnak a résztvevők.

hvg.hu Gazdaság

Már Gucci is tudta, miért jó az iPad az üzletben

Az iPad az utóbbi évek egyik legvágyottabb műszaki termékévé vált rövid időn belül. Felragyogása nem csupán hasznosságának köszönhető, hanem legalább annyira az érzelmeknek is, amelyeket potenciális vásárlóiból és a már ilyen eszközt birtoklókból, többek között a professzionális felhasználóiból kivált.

Sok településen osztanak maszkot az önkormányzatok, Pécsen 150 ezret

Sok településen osztanak maszkot az önkormányzatok, Pécsen 150 ezret

Maszkokat ajándékoztunk a szomszéd országoknak, Ausztriában a helyzet javult – járványhírek percről percre

Maszkokat ajándékoztunk a szomszéd országoknak, Ausztriában a helyzet javult – járványhírek percről percre

Elkapta a koronavírust John Taylor, a Duran Duran basszusgitárosa

Elkapta a koronavírust John Taylor, a Duran Duran basszusgitárosa